dinsdag 27 januari 2015

Zwemdiploma

De hele week hikte zoonlief er al tegenaan: het afzwemmen voor het A-diploma. Zondag was het dan zover.  Ik vond het een rare dag, maar kennelijk is het de enige dag dat er geen les wordt gegeven en omdat ze geen inkomsten kunnen missen is het diplomazwemmen op zondag.

's Ochtends was de spanning al van het gezicht te lezen. We probeerden de ochtend zo normaal mogelijk door te komen, want het afzwemmen was pas om 13.00 uur.
Toen we op weg gingen naar het zwembad was de spanning om te snijden. Na het omkleden werden de kinderen die moesten afzwemmen apart genomen en kon de familie rond het zwembad gaan zitten. Even later kwamen de kinderen binnen ne je zag allemaal van die bleke neusjes! Uiteraard ging bij iedereen het zwemmen goed en gingen alle kinderen met een diploma naar huis! En wat was ons ventje trots! Thuis gingen we  samen met vrienden die het euvel mee kwamen vieren meteen aan de appeltaart die manlief en ik de avond ervoor nog gauw hadden gebakken. Verrassing!!!Echt wel feest!

En dan begint de "gewone" week weer. Gisterochtend bracht ik de kinderen naar school en ging ik door naar de supermarkt waar deze week een heel aantal zaken die we regelmatig gebruiken in de aanbieding waren. Zoals koffie, pasta, wasmiddel ( maak ik niet meer zelf) en meer van die dingen. Op de ringweg van Bergen op Zoom was duidelijk net een ongeluk gebeurd en het zag er niet goed uit. Er werden mensen uitgezaagd. Later bij school hoorde ik dat er verschillende ongelukken gebeurd waren.

De voorraadkast is inmiddels goed gevuld en dat voelt prettig. De hond besloot mee te helpen met het uitpakken van de boodschappen en had een rookworst geconfisqueerd! Gelukkig was de verpakking niet echt aangetast, dat heb je als voordeel met de supermarktworst. Sinds dochter haar gebit heeft bezeerd aan de rookworst van de bio-slager ( zat een klein stukje bot in) bekijkt ze die argwanend. Op haar verzoek dus vanavond een worst uit de fabriek. Nou, vooruit dan maar!;-)

Vandaag staat er van alles op het programma naast school. Zoals logopedie en weer de zwemlessen.
Tussen de bedrijven door maak ik het huis weer stofvrij en doe ik de was. Met een beetje mazzel is Manlief morgen een dagje thuis en dan is het wel zo fijn als het allemaal aan kant is zodat we andere dingen kunnen  doen ( lees: klussen in huis).

Fijne dag!

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd zeg! En ze zeggen altijd dat B dan heel snel gaat~

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd voor en met je zoon, heerlijk! En ook hier de ervaring dat oefenen en afzwemmen voor diploma B als een dolle gaat. Wat zou dat lekker zijn he, als ie het voor de zomer heeft?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een held, die zoon, gefeliciteerd met deze mijlpaal! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoer hoor dat hij nu zijn zwemdiploma heeft. Wat zal hij trots zijn (samen met jullie). Wij zitten inmiddels ook elke zaterdag in het zwembad maar het diploma lijkt nog ver weg. Ze vindt het allemaal maar eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd nog voor je zoon!
  Haha, leuk, de hond die helpt met de boodschappen en dan de rookworst eruit pikt.

  BeantwoordenVerwijderen