vrijdag 2 januari 2015

Vroeg op en koude douche

Mijn man moest er vandaag weer vroeg uit om voor zijn werk naar het buitenland te vertrekken. Helaas werden we om 6.15 uur met een schok wakker en bleek de wekker (op zijn telefoon) niet te  zijn afgegaan ( lees: niet goed te zijn ingesteld). Toen werd het haasten en door de drukte werd onze puppy wakker die 's nacht op de gang slaapt. Normaal kan je bijvoorbeeld prima naar de wc en als ze dan wakker wordt, geef  je haar geen aandacht en dan slaapt ze gewoon verder. Maar nu niet. Ze begon te piepen en te kwispelen en ik besloot haar dan maar uit te laten, voordat ze de kinderen ook wakker zou maken. Dat betekende dat ik al vroeg in de wind en de regen buiten stond om de hond uit te laten, in het kader van het zindelijk maken van de hond. Hoewel ze het merendeel gewoon tijdens het uitlaten doet, gebeurt 't nog wel eens dat ze buiten niets doet, maar zodra ze binnen is meteen een plas doet bij de deur. Mijn man beeldt zich in dat onze hond soms zelfs schuldig kijkt als ze buiten poept of plast, zo van "Sorry, ik kon het niet meer ophouden tot we thuis zijn". Maar dat is niet waar, want ze staat bij de deur te piepen als ze tussendoor uitgelaten moet worden. Het was wel typisch dat toen de kerstboom van zolder werd gehaald en opgezet werd, de hond zeker drie dagen meende dat ze daaronder wat achter moest laten. Heel handig met die versiering enzo als je eronder de rommel weg moet halen :-) Maar goed, detail. Want wat is het leuk met zo'n hondje in huis! De kinderen zijn er helemaal bezeten van en spelen ne knuffelen honderduit. Opvallend hoe zorgzaam en zacht ze met haar zijn en de hond ook met de kinderen. En ik vind het ook heel gezellig zo in en om het huis. Hoewel ik geen last van eenzaamheid heb als mijn man weg is, is het toch wel heel erg gezellig om nu 's avonds niet echt meer alleen te zijn als de kinderen op bed liggen. En het uitgaan met de hond is ( zeker in de ochtend) wel heel lekker. Je bent er toch even uit, maar ik ben wel heel blij met dit kleine formaat, de korte beharing en het vrolijke karakter. Onderweg zie ik wel eens wat anders, van die mensen die bijna aan de riem hangen om hun hond mee te krijgen. :-)

Gisterochtend ging ik van start met de Cool Challenge ( onderzoek naar het effect op de gezondheid van koud douchen) en dus ook met de koude douche. Na een warme douche, ging de knop van de thermostaat op ijskoud en begon ik met de sproeikop vanaf de voeten omhoog te sproeien. Ai, ai, ai, 90 seconden was nog best lang! Het duurde daarna echt wel even voordat ik weer opgewarmd was. Niks enorme kik of enorm gloeien daarna. Het was dus vooral enorm verfrissend :-)
Vanochtend was het eigenlijk nog net zo, ik wen dus niet heel snel. Ik ben benieuwd vanaf wanneer ik gewend ga raken....

Inmiddels begreep ik van manlief dat hij op tijd aangekomen is op Schiphol :-). Het zou wat zijn, als hij zijn vlucht zou missen! Straks ga ik met de kinderen nog even fruit halen, dat is op de een of andere manier sneller opgegaan dan gedacht. Misschien wel een soort reactie op de feestdagen (al viel dat wel mee). Vanmiddag gaan we nog even wandelen in het bos. Hoewel het weer wat koud en nat is, mag dat de pret niet drukken. De hond is helemaal buiten zinnen in het bos. Volgende week heerst weer het gewone regime, dus nu genieten we nog even van de vakantie!

6 opmerkingen:

 1. Een puppy vraagt veel aandacht. Maar wat je nu investeert geeft jaren plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, dat koud douchen klinkt niet heel aantrekkelijk! Ik probeer meestal wel om na het warme douchen nog even snel onder de koude (30 graden) te blijven staan, maar ik geloof nooit dat ik dat 90 seconden doe. Eerder 9...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik loop elke dag om 6:15 buiten met de honden, ( nu een herplaatser Galgo volwassen en ook zei moet leren om binnen niets te doen, kan ze ook niet helpen als ze nog nooit in een huis gewoond heeft, maar kost wel wat tijd totdat ze door hebben dat dat buiten hoort ) en ook bij de opvangers is het werk, maar zo dankbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat je man nog op tijd was!

  Dat koud douchen lijkt me afschuwelijk. Zeker als je daarna ook echt nog een tijdje koud bent.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou mijn hondje niet meer willen missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had mijn man verteld van je challenge. Hij doucht ook vaak af met koud water en zei dat 90 seconden wel erg lang is. Dus namens hem veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen