vrijdag 16 januari 2015

Hamamelisfeesten in Arboretum Kalmthout

We zijn hier gek op de natuur. Gratis genieten noemen we dat, want je loopt een bos in of een ander natuurgebied en je kijkt rond, ontdekt, beweegt, geniet! Maar niet al het natuurschoon is gratis. Bijvoorbeeld sommige landgoederen en parken, waaronder het Arboretum in Kalmthout, daar moet je entree betalen. En hoewel het niet gratis is, vind ik het wel echt een aanrader om daar een kijkje te nemen. En vooral in de winter!

Momenteel stelen de winterbloeiers er de show en dat heeft altijd iets magisch. Want voor je gevoel kan het niet! Je weet niet wat je ziet...en ruikt.

Je kunt daar de grootste verzameling toverhazelaars van Europa bewonderen. Hamamelis is hun wetenschappelijke naam en ze bloeien ongeacht kou of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum door de hele tuin.
Ze noemen het de hamamelisfeesten en het is zo mooi!

Bloeiende toverhazelaar, Hamamelis, in Arboretum Kalmthout tijdens de winter.
Er is tijdens de feesten een speciale wandelroute uitgestippeld die je langs alle ( dus ook andere)winterbloeiers leidt. Ook zijn er gidsen die meer uitleg geven.
De moeite en het geld waard ! 

   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten