zaterdag 7 maart 2015

Rekeningen, terug van Essent naar Eneco

De maand Maart kenmerkt zich binnen ons gezin altijd door rekeningen. De  gemeentelijke rekening: OZB, Riool en afvalstoffenheffingen. Maar ook de doorlopende reisverzekering en andere verzekeringen worden deze maand in het geheel afgeschreven. Je ontkomt er niet aan. Nou ja, dat kan wel, maar dat wil je niet. Of je kunt kiezen bedragen maandelijks af te laten schrijven.

En omdat we vorig jaar van Eneco over waren gestapt naar Essent en we een paar weken geleden ( tot mijn verbazing) weer gebeld werden en een leuk aanbod kregen van Eneco ( die alle kosten op zich zou nemen), zijn we nu binnen drie maanden weer terug bij Eneco. Of we er wat mee opgeschoten zijn? Ja, nogal.

Bij de overstap van Eneco naar Essent kregen we een bon van de mediamarkt van 275 euro. En zouden we na een jaar de boete van Eneco weer terugbetaald krijgen van 200 euro.
Nu we terug zijn bij Eneco kregen we de 200 euro boete terug van Eneco en niet van Essent. Maar ook krijgen we bij de eindafrekening van Eneco na een jaar 150 euro en ze betalen de overstapboete die Essent ons oplegt van 250 euro. Bovendien zijn de tarieven ineens gunstiger. In totaal zijn we dan dus 275 euro (Essent) + 150 euro ( Eneco) = 425 euro opgeschoten en alle boetes worden betaald door de leveranciers zelf.  Eigenlijk gekkenwerk.

Of ik nog eens zou overstappen als ik weer een leuk aanbod krijg? Ja en nee. Aan de ene kant schiet je er dus wel wat mee op en fors ook. Aan de andere kant is het wel een gedoe met gebroken maanden, afrekeningen, contractbreuken, bedragen die achteraf betaald worden enz. Het is best een brei aan bedragen, waarbij je dus wel heel goed moet weten waar je "ja" op zegt. Maar zeg nu zelf 425 euro....

3 opmerkingen:

 1. Dat is best lekker snel verdiend, zeker voor een huisvrouw ;)
  grapje he, compenseert die maartse ellende weer n beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is je uurloon met deze actie (hoeveel uur ben je bezig voor die 425 euro)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat valt natuurlijk enorm mee. Je moet alleen wel even goed in de gaten houden dat alles gedaan wordt wat er aangegeven wordt. En je moet steeds weer afrekenen, terugbetaald krijgen, weer afrekenen en terugbetaald krijgen. Het voelt een beetje onnatuurlijk en alsof het ook mis kan gaan vanwege de verschillende organisaties die allemaal wat moeten doen.

   Verwijderen