woensdag 21 januari 2015

Gasleiding en zo maar een dag uit het leven van een thuisblijfmoeder (ahum)

Gisterochtend besloot ik, na het uitlaten van onze pup, om het huis alvast goed op te warmen aangezien de heren van de gasleiding kwamen en we de hele dag zonder gas zouden zitten. En geen gas = geen CV, dus geen warmte. Ik hoopte dat zo wat langer wat warmte zou blijven hangen.

De heren die de gasleiding kwamen vervangen hadden er zin in. Ze zouden er om 8 uur zijn, maar nog voor half acht hoorde ik een bus op de stoep parkeren en werd er een kraan van een trailer afgereden. Nu had ik daar al rekening mee gehouden, want dat gebeurt steeds met alle klusjesmannen over de vloer. Dus de kinderen zaten al geheel aangekleed de laatste happen van hun ontbijt naar binnen te werken. En het koffieapparaat druppelde de laatste druppels koffie in de kan, zodat ik al vrij snel met twee dampende mokken naar buiten kon. Aan mij zou het niet liggen :-)

De mannen begonnen ijverig op verschillende plekken van de oprit te graven naar de gasleiding. Onze oprit van grind werd langzaam een maanlandschap, waarbij de vraagtekens steeds duidelijker op de gezichten van de mannen af te lezen waren. Oeps!

De gasleiding bleek niet goed op hun kaart te staan en bleek daarnaast voor het overgrote gedeelte geheel vervangen te zijn, maar alleen het laatste stukje niet. Wat dan -aldus de heren- wel een beetje dom was, want wie levert er nu half werk? Er werd een hoop geboord, gehakt en gedaan in onze garage, alwaar de gasmeter zich bevindt.

Ondertussen werd het behoorlijk koud in huis en besloot ik met de hond een extra lange wandeling te maken in het bos. De hond en ik genoten van onze ronde en ze ging thuis heerlijk moe en voldaan in de bench liggen toen ik haar daarin opsloot. Ik haalde dochterlief van school en bracht haar naar de logopediste en later weer terug naar school.Toen ik thuis kwam van de ritjes met dochterlief was de gehele oprit bezaaid met apparatuur, maar geen werkman te zien.

Een half uur later vertrok ik weer naar school om de kinderen op te halen voor de lunch. Bij thuiskomst waren de heren weer verder gegaan met de werkzaamheden en de kinderen mochten voor de gelegenheid met de jas aan (brr wat was het koud) en met het bord op schoot op de bank. Feest! Na de lunch gingen we nog weer met 't hondje uit en toen het alweer tijd was om de kinderen terug naar school te brengen, waren de heren druk bezig om het maanlandschap dat ooit onze oprit was strak aan te harken. Ze waren klaar en alles deed het (nog gewoon). Yes!

Nadat ik de kinderen naar school had gebracht, reed ik door naar het tankstation voor de maandelijkse slurpbeurt van de auto en vervolgens reed ik naar de Action. Ze hebben daar prima papier voor zoonliefs verjaardag. We hebben bedacht dat we voor het trakteren op school minions van papier gaan maken om wat lekkers in te doen en daar hebben we wel geel en blauw papier voor nodig. Je kunt ook hele leuke sjablonen van internet plukken, maar ik vrees bij het afdrukken van 30  minions van redelijk formaat dat de cartridge niet toereikend is. Een pak papier van 99 cent is goedkoper dan een cartridge en het resultaat creatiever.

Toen ik daarvan thuiskwam, kwam manlief nog snel een kopje koffie drinken ( hij was op doorreis van Rotterdam naar Antwerpen). Daarna vertrok manlief weer, liet ik de hond uit en ging ik de kinderen weer van school halen om door te rijden naar het zwembad voor de wekelijkse zwemlessen. Toen we rond 17.30 uur weer thuiskwamen, was mijn energie redelijk op. Gauw maakte ik  het avondeten, ging weer met de hond uit en bracht daarna de kinderen naar bed.

Lichtelijk gaar en onder het genot van een warme kop thee bedacht ik me naderhand dat het ook wel heel erg belachelijk was dat ik mezelf thuisblijfmoeder noem, om me maar geen huisvrouw te hoeven noemen. Ik was die dag nauwelijks thuis geweest! En laat staan dat ik ook maar iets aan het huishouden heb gedaan!


10 opmerkingen:

 1. Jeetje, wat een drukte ;) Misschien geen huishoudelijke drukte, maar toch!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, nee dat is niet echt thuis dan maar wat maakt het uit...niks toch?
  Dat was me een druk dagje zeg ondanks dat je niets aan het huishouden deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch wel thuisblijf huisvrouw moeder. Ik denk niet, als ik zo vrij mag zijn, dat een niet thuisblijf huisvrouw moeder, zoveel tijd steekt in de verjaardagstraktatie.
  Ik zou het nooit doen, in mijn ogen en beleving is een koek of fruit al een mooi cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, het gaat om de traktatie zelf. Meestal decoreren we dat met een prikkertje met een leuke tekst als "hiep-hiep-hoera", ingewikkeld gaat het dit jaar ook niet worden hoor. En we vinden het leuk, het hoort bij de voorpret! Gelukkig is er ook geen druk op school om iets origineels te maken, maar de meeste kinderen trakteren wel iets met een "persoonlijke touch" of de ouders nu wel of niet werken.

   Verwijderen
  2. Ik vind het leuk om als niet thuisblijf moeder de traktaties te knutselen. Ik zou niet weten waarom dit enkel voorbehouden is aan thuisblijfmoeders

   Verwijderen
 4. Ik vind die zelfgeknutselde traktaties juist zo leuk! Het scheelt natuurlijk wel dat ik ze zelf nooit heb hoeven maken...
  Wat heerlijk dat die gastoestand achter de rug is! Want bouwmannen, daar krijgt iedereen toch stress van? #ikiniedergevalwel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Minions.... laat Fietje het niet zien, haha.
  Wat heel erg fijn dat je huis niet is ontploft. Dacht dat het vandaag was. Heb nog wat goede energie jouw kant op gestuurd. Och ja, kan sowieso geen kwaad toch? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, daarom vind ik persoonlijk 'gezinsmanager' ook wel een mooie term. Helaas denken mensen dan snel dat je in de hulpverlening werkt. Maar wat mij betreft dekt het de lading wel beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat de mannen zo voortvarend aan de slag zijn gegaan

  BeantwoordenVerwijderen