vrijdag 14 november 2014

Leuk, leuk, leuk!


Afgelopen woensdag werd er bij ons een pakket vol met cadeautjes bezorgd. Er zat onder andere dit leuke apparaat(je) in:
appelschilmachine

De kinderen keken vol verbazing naar de doos, die uit een leuk geblokt zwart-wit papiertje tevoorschijn kwam. Want wat is het? "Iets met een appel!" riepen ze meteen, want dat zagen ze òp de doos.....maar die zat niet in de doos!

Toen de appelschilmachine uit de doos kwam, moesten we die natuurlijk meteen uitproberen. Nadat we het handvat bevestigd hadden en we de machine met een vochtige doek afgenomen hadden, ging de eerste appel erin. Grootse lol bij de kinderen! Draaien, draaien, draaien en nog geen halve minuut later heb je een appel geschild, het klokhuis eruit gehaald en...-dat is het mooiste- de appel is in een spiraal gesneden! Natuurlijk moesten we meteen de appel proeven die nu in een leuke vorm gesneden was. Dat smaakte toch een stuk lekkerder, je eet toch met je ogen, ha! Na vier appeltjes -want het bleef leuk om te doen- zaten we toch wel vol.

De volgende dag wilden beide kinderen een appeltje naar school,  jawel geschild met de machine en al. En vlak voordat we naar school gingen, herinnerde ik me dat de juf van dochterlief deze week in de klas appelmoes wilde maken. We hadden eind vorige week al twee appels in moeten leveren. Ik vroeg aan dochterlief of we de machine mee moesten nemen en haar ogen glommen.

Even later kwamen we gewapend met de machine de klas binnen en vroeg ik aan de juf of dit misschien wat was voor het appelmoes maken. Ik legde aan de papa's die gevraagd waren om te helpen uit hoe het werkt en verdween naar de klas van zoonlief.

Toen ik die middag dochterlief op ging halen, werd ik enthousiast onthaald door de juf. In het filmpje dat die ochtend vertoond was van Schooltv van Huisje-boompje-beestje met thema "appelboom" hadden ze precies dezelfde machine gebruikt. Het filmpje duurt 15 minuten, maar vanaf minuut 10 en op het eind wordt dezelfde machine gebruikt. Hoe leuk is het dan als je er zelf ook één hebt!
Ieder kind had zijn of haar appels met de machine mogen schillen en het was een groot succes te noemen. En het scheelde nog een hoop werk ook!

Binnenkort toch ook maar weer eens appeltaart maken....

Hier nog een filmpje van de site ( www.cadeau-cadeau.nl) waar ik de machine vandaan heb:


Op de site vind je ook nog veel meer leuke, mooie en praktische dingen, ook om te besparen....!
Gelukkig is de Sinterklaas die hier bezorgd tegenwoordig ook zo hip dat hij op internet koopt...toch manlief?
Een hele leuke Sinterklaas- of Kersttip dus!

8 opmerkingen:

 1. Extra apparaat:( maar hier eten ze allen met schil en daar bevinden zich ook de meeste pitamientjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ..toen onze appelbomen steeds meer vruchten gingen dragen heb ik ook zo'n appelschiller aangeschaft! Ik ben er ook erg blij mee, zeker nu ik artrose in mijn handen heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke site zeg!! Thanks voor het delen, ik ga alles eens uitgebreid bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben overwogen om de appels op de boormachine te prikken en dan een dunschiller er op zetten, zoals we op een filmpje hadden gezien maar we vonden het toch minder hygiënisch.
  Dit is een betere optie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een feest met dat machientje :) Leuk ding k zit er nu aan te denken ook eentje aan te schaffen...handig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk en handig ding, meteen op mijn lijstje gezet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een heel handig apparaatje , heb hem al jaren .Ook makkelijk om appels te schillen voor de moes .

  BeantwoordenVerwijderen