dinsdag 18 november 2014

Haarwensen

De afgelopen keren doneerde ik mijn haren aan de Stichting Haarwensen in Mijdrecht. Die maakt er pruiken van voor zieke kinderen die tijdelijk geen haardos hebben als gevolg van de behandelingen die ze moeten ondergaan.

Knipte ik de vorige keren mijn haar zelf af, nu ben ik van plan om dit bij een kapper te laten doen. Er zijn namelijk ook kappers die, als je je haar doneert aan Haarwensen, gratis of tegen een gereduceerd tarief je haar knippen. Nu zag ik dat er hier in de buurt ook een kapper is die dan ook een hoofdmassage geeft...dat lijkt me wel wat!

Maar helaas, gisteren ging ik samen met manlief mijn haar opmeten. Op zich is de lengte meer dan voldoende om een staart te doneren. De minimum lengte is namelijk 25 centimeter. Het punt is alleen wel, dat ik daarna ook nog wat langer haar over wil houden en ik kom dan net te kort. Ongeveer 3 centimeter, wat in tijd gelijk staat aan ongeveer 3 maanden....
Ik zal dus nog even mijn geduld moeten bewaren, of ga ik toch voor het korte koppie? Hmm....

Toen ik vandaag de site weer las, ontdekte ik dat ze niet alleen pruiken maken, maar ook zorgen voor onderhoud. Net zoals je zelf ook naar de kapper gaat, proberen ze de pruiken ook goed up-to-date te houden. Dat wist ik helemaal niet! Maar ergens klinkt het heel logisch. Een kind groeit zo hard in korte tijd, dan moet zo'n pruik wel meegroeien met ( de vorm van het gezicht van) het kind.

9 opmerkingen:

 1. Kies anders een keer een heel kort koppie. Dan is je haar lang genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je je haar doneert! Ik wil mijn haar niet meer afknippen. Ik heb er zo lang over gedaan om deze lengte te krijgen.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zouden meer mensen moeten doen, ik heb het vorig jaar gedaan nu weer sparen voor de volgende donatie ( ik ga tussendoor niet naar de kapper knip het zelf al is dat amper nodig ) en dan maar hopen dat het niet te grijs is want dat mag geloof ik niet. Kort kopie is ook gewaagd, ... succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe dat ook. Heb nu weer heel wat te sparen, want net in het voorjaar gedoneerd. Succes met of kiezen voor een korte coupe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi idee, dat doneren. Maar kort haar? Daar moet ik zelf niet aan denken... Zou maar even doorsparen nog dan..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moeilijk. ALs ik het zou kunnen zou ik ook willen doneren. Mijn haar groeit amper en ben blij met deze lengte(schouder). Maar zoveel mensen ,moisten er eigenlijk eens meer over denken. Mss om ze te helpen met onderhoud zou ik het wat korter doen. Zoveel zouden wensen om Eigen haar te hebben al was het kort. Maar ik kan goed zien dat je het mss ook niet te kort wil hebben.
  Vind het knap van je!
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het maakt eigenlijk niet uit wat je beslist, je doneert je haar hoe dan ook. Superlief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ok dit verhaal is vet genant... van mij...
  Ik had in de warme zomer van 2012 mijn hele lange haar tot ruim over mijn schouders gespaard. Ook voor stichting haarwensen.
  Ik knoopte het iedere keer op met een elastiekje. totdat we op een dag gingen zwemmen waarbij ik mijn haar ook in een knotje had gedaan. Dat is gaan knopen en is door de warmte mede ook gaan vilten. Daarna kon ik het niet meer uit de knoop krijgen en heeft de kapper na sluitingstijd (ik schaamde mij dood) de cavia daar leek het op eruit geknipt. Het was echt een boblijntje bij de oren geworden.. Nu is het weer tot op mijn schouders ik kan het vlechten en ik bespaar mij de kosten van de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen