zondag 30 november 2014

Druk weekje

De kinderen groeien momenteel zo hard dat ze het zelf ook amper bij kunnen houden. Zoonlief stoot steeds zijn hoofd omdat hij niet in kan schatten hoe groot hij is geworden. En dochterlief trekt steeds aan haar jurken die nu maatje tuniek zijn geworden. Wat prima kan, maar mevrouw blijft aan haar jurken -eh pardon- tunieken trekken in de hoop dat ze langer worden. Geklaag over krap zittende schoenen en sokken, het gaat maar door.

Dus gingen we afgelopen week en afgelopen weekend op pad. Nu ze zich meer bewust zijn van de wereld hebben ze ook steeds meer een mening over wat ze aan willen hebben en wat niet. En bij niet bedoel ik "Echt niet!". En die laatste woorden maken de spoeling aanzienlijk dunner.
En naast dit alles hadden manlief en ik ook ineens behoefte aan nieuwe spullen vanwege slijtage. Nieuwe broeken, schoenen, shirts, noem maar op. Ineens was het allemaal nodig.

Manlief had daarom vrijdag vrij genomen en toen de kinderen om 12 uur uit school kwamen, aten we een boterham in de auto en reden we door naar Rotterdam, naar Zuidplein wel te verstaan. Dit winkelcentrum was jaren geleden een plek waar je liever niet wilde zijn, maar inmiddels is het behoorlijk opgeknapt.  De sfeer was goed en de kinderen zijn leuk geslaagd. Allebei een winterjas, winterschoenen en nog wat aanvullende kleding.

We gaan niet vaak met de kinderen zelf winkelen, maar als het zover is gaan we maximaal 1,5 uur op pad. Ook als we nog niet geslaagd zijn, stoppen we er dan mee. Na 1,5 uur wordt het namelijk voor niemand leuk meer, dus gaan we dat niemand aan doen.  Vooraf beloven we dat als er goed geluisterd wordt er aan het einde een ijsje uitgekozen mag worden. Dat werkt uitstekend!

Zaterdag stond in het teken van zwemles van zoonlief en nadien lieten we een gratis foto maken van de hond. Dat was een actie van de lokale dierenwinkel en dat leek ons wel een leuk idee. De foto is rond de kerst op te halen in de dierenwinkel en wat we hebben gezien op het beeldscherm zag er heel leuk uit. Leuk voor in de plakboeken van de kinderen, zo'n foto van onze pup. Een vel met een aantal pasfoto's en een grotere foto is gratis. Voor extra foto's of andere formaten moet je behoorlijk in de buidel tasten en we besloten dat niet te doen. Maar zo te zien deed de winkel/ fotograaf goede zaken, want bijna iedereen bestelde wel extra foto's of een afdruk op canvas.

Daarna reden we door naar het Arboretum van Kalmthout. Jarenlang hadden we een abonnement op het Arboretum, maar de afgelopen jaren niet meer. Maar we zijn nog wel geabonneerd op de digitale nieuwsbrief en zodoende wisten we dat afgelopen weekend de entree gratis was. Het was heerlijk om daar weer eens te zijn. De hond mocht ook mee en het was voor het eerst dat ze zoveel gelopen heeft. Uiteraard wel aan de lijn, maar toch. Op verschillende plaatsen in het Arboretum waren vuurschalen neergezet en met het mistige koude weer gaf dat echt een heel gezellige sfeer. Het Arboretum is eigenlijk in elk jaargetijde leuk om te bezoeken, want er is altijd wat te zien ( en in bloei) in een tuin met zo'n mooie collectie planten en bomen. Er was ook veel veranderd en geïnvesteerd. Met name voor mindervaliden is het nu veel toegankelijker geworden door een verhard pad en parkeerterrein. Toch was het bezoek voor ons een bevestiging dat we niet nog eens over gingen op een abonnement. Het was mooi, maar het was goed zo. We gaan heus nog eens weer, maar niet vaak genoeg om een abonnement te nemen.

Toen we na 1,5 uur  wandelen en bewonderen weer naar huis reden, besloten we nog twee schoenenzaken aan te doen. Manlief en ik waren namelijk nog niet geslaagd en zoonlief moest nog sportschoenen voor de gymlessen. In de tweede winkel zijn we helemaal geslaagd. Erg fijn dat dat nu afgerond is en dat we nu voor dit jaar klaar zijn.

Aankomende week staat uiteraard in het teken van Sinterklaas. Afgelopen zaterdag mochten de kinderen hun schoen zetten en vanochtend waren ze door het dolle heen toen ze een nieuwe pyjama en een klein pietje van chocolade in hun schoen vonden. Die Sint denkt ook aan alles :-)
Vrijdag wordt het Sinterklaasgebeuren afgesloten met de Sint op school en 's avonds pakjesavond. ik moet nog drie gedichten maken, maar dat komt vast wel goed!
Heerlijk die leeftijd van de kinderen, ik ben benieuwd hoe lang ze nog in Sinterklaas blijven geloven.

4 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk! Hier zien we ook al uit naar komende vrijdag. Vooral nadat we vandaag gezamenlijk naar de film 'Bennie Stout' hebben gekeken! Zo heerlijk ouderwets.. ;o)

  Zuidplein is voor mij in ieder geval een eeuwigheid geleden; is het écht beter winkelen geworden? Moeten we er misschien toch maar weer eens een klein gokje aan wagen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Winkelen met kinderen, ik vind het nog steeds een crime, vooral met de zonen die daar ook niet blijv an worden... maar ja, soms heb je kleding nodig, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zuidplein inderdaad mijn oom woonde daar vlakbij oei...
  Maar nu schijnt het inderdaad enorm verbeterd te zijn.
  Wat ben je fijn geslaagd en wij houden het ook op anderhalf uur (werkt zelfs bij pubers)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je zo goed geslaagd bent. Ik vind het vaak best lastig om te slagen met en voor de kinderen.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen