maandag 17 november 2014

En Sinterklaas kwam ook in Antwerpen aan!

Onze kinderen kijken soms kinderprogramma's op Ketnet. De afgelopen weken zagen ze spotjes van Ketnet met een uitnodiging om de Sint te komen begroeten bij zijn aankomst in Antwerpen. Afgelopen zaterdag gingen we daarom in op het verzoek van de kinderen en reden we vanaf de zwemles van de kinderen door naar Antwerpen. We kwamen op tijd aan en hadden een plaats vooraan op de kade. We stonden dus eerste rang! Na een kwartier begon de Live-uitzending en zagen we allerlei bekende gezichten van Ketnet. Maar veel belangrijker: niet veel later kwam de Sint aan.
 
  
Elk jaar blijft het verrassend hoe het toch komt dat die wildvreemde Pieten de namen van de kinderen weten:

 
Het was erg leuk en de kinderen waren erg blij dat ze zo dichtbij waren. Uiteraard kwamen ook de vragen over de verschillen van deze Sint met die ze op de Nederlandse zenders hadden gezien.
Zo heet het paard geen Amerigo, maar "Hetisslechtweervandaag".  Maar alles valt te verklaren, Amerigo kan niet in Gouda en Antwerpen tegelijk zijn en je hebt hulp-Sinterklazen. Heel aannemelijk, toch?
 
Het was een enerverende dag en we gingen met een goed gevoel huiswaarts...

In Belgiƫ is de hele Pieten-discussie niet en het was wel jammer om eenmaal thuis op het journaal te horen dat er 90 mensen opgepakt waren in Gouda tijdens de intocht van Sinterklaas aldaar.

 
Voor het slapen gaan mocht de schoen gezet worden. Er werd fanatiek gezongen. De tekeningen werden in de schoenen gedaan, met een aardappel erbij. Wist je dat in BelgiĆ« er ook een biertje bij de schoenen wordt gezet? Sint houdt daar wel van een pint! 
 
De volgende ochtend was ons kleine meisje rond 5.15 uur wakker....We konden het nog rekken tot 6 uur, maar wat was het spannend! De Pieten hadden gelukkig de tekeningen meegenomen en iets lekkers achtergelaten.
 
Vandaag werd er weer getekend voor de volgende keer dat ze hun schoen mogen zetten. Zodat de Sint zodat zeker op de hoogte is van de wensen van dochterlief : een maainiettopoownie = My little pony. En van zoonlief: Bstuurbaarre Helikoptur= bestuurbare helikopter.
 
Heerlijke leeftijd en heerlijke tijd van het jaar!

5 opmerkingen:

 1. Mooi,die kleine gelovigen. Zijn ze gespannen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! L plast weer in zijn wss van de spanning broek... das jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de discussie bij jullie niet is over Zwarte Piet! Scheelt ook een hoop uitleggen!
  Geniet van deze leuke tijd.
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen