dinsdag 1 september 2015

Decemberaankopen

Eerder kocht ik het hele jaar door spulletjes voor 5 december. Dat was supermakkelijk en ik kocht het als het goedkoper was/ een goede aanbieding was. Dat heeft een aantal voordelen. Je kent geen decemberstress en je bent goedkoper uit. Daarnaast verdeel je de lasten over verschillende maanden en daarmee wordt december een stuk minder duur.

Dat werkt uitstekend met hele kleine kinderen. Maar ik merk dat ik dit jaar terughoudend ben, omdat ik wat lastiger in kan schatten wat Sint kan schenken om aan wensen te voldoen. Eerder was alles leuk, want je kreeg iets wat heel leuk leek. Maar nu ze groter worden hebben de kinderen steeds meer een eigen ( dure) smaak. En je wilt/ de Sint wil toch zeker zijn dat ze straks niet teleurgesteld zijn en toch voor een groot gedeelte aan hun vraag voldoet.

Dus probeerde ik rond de verjaardagen van de afgelopen maanden alvast goed peilen wat ze nu toch zo graag willen hebben. Vaak weten ze toch veel te veel dingen op te noemen en dan is het leuk als in december alsnog aan een paar wensen kan worden voldaan. Helaas hoorde ik alleen dure dingen voorbij komen, waar ik eigenlijk al wel van weet dat het lastig wordt om daar ergens voor een leuke prijs tegenaan te lopen. Nu wordt het voor mij dus een kwestie van keuzes maken en kennelijk vind ik dat lastig. Maar eh...ach. Ik heb nog wel even, het is begin september....

"Gelukkig" liggen bij Kruidvat de pepernoten alweer in het schap, kan ik toch alvast in de stemming komen...;-)

4 opmerkingen:

 1. Slim om het zo aan te pakken. Naarmate kinderen ouder worden kun je ze inderdaad minder blij maken met de aanbiedingen van onder andere de Kruidvat en de Intertoys vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was hier hetzelfde. Toen de kids klein waren kocht ik altijd het hele jaar door. Nu doe ik dat helemaal niet meer. Meestal theater en enkele leuke cadeau's die ze willen hebben. Bv. een geurtje of zo. Nee, het van te voren inkopen is wel voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kan in ons gezin ook niet meer anders. Dan op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het nu ook al lastig om van te voren te kopen. Ook met kleine kinderen (4 en 2) kan ik hun interesses en ontwikkelingen al niet goed inschatten.

  BeantwoordenVerwijderen