maandag 28 september 2015

Mazzel

Soms kun je zomaar enorm mazzel  hebben!

Zo hadden we bedacht dat we in onze "strijd" tegen de kou (met een blik op de aankomende winterperiode) op twee plekken een goed, dik en mooi gordijn wilden plaatsen. Een voor de keukendeur naar de achtertuin en een gordijn voor de schuifdeur naar de garage.

We kijken dan gewoon bij de H.ema, K.wantum of L.eenbakker. Vorige week was de L.eenbakker aan het verbouwen en ik had een voorgevoel. Hoewel we bij de K.wantum en de H.ema ook prima gordijnen vonden die we op maat konden laten maken, wilde ik toch wachten. Deze week was de L.eenbakker weer open en vanmiddag nam ik een kijkje in de geheel vernieuwde winkel. De Gordijnafdeling was inderdaad veranderd en ik vond een aantal mooie stoffen die mijn voorkeur hadden. Tot mijn oog viel op een aantal draadmanden met showbanen. De verkoopster zag me kijken en vertelde dat de coupons 2.99 euro waren en dat het ongebruikte showbanen waren van de nieuwe collectie. Vlak voor de verbouwing waren de coupons binnengekomen en direct weer ingepakt. De nieuwe inrichting van de winkel is ruimer van opzet en toen bleken de banen met een lengte van twee meter te kort te zijn in de nieuwe opstelling.

Naast twee prachtige gordijnen ( die ik dus ook gewoon had zien hangen) vond ik ook nog een mooie "in between" voor het raam naast de voordeur. De vitrage die er hing was helaas stuk gegaan omdat de voordeur was dichtgeklapt terwijl de vitrage ertussen zat. Ai. De pinnen van het slot hadden zich door de stof geboord.

En zo kwam het dat ik uiteindelijk drie coupons afrekende en in totaal een kleine 9 euro kwijt was. Thuis hield ik de gordijnen voor de deuren en ze zijn precies goed van maat. Wat kan je dan blij zijn! Alleen de vitrage-coupon voor het raam naast de voordeur moet ik 50 cm korter maken, maar voor de rest heb ik er helemaal geen werk van! Heerlijk.

Na het bezoek aan L.eenbakker ging ik nog even bij K.wantum naar binnen. We zijn de kamers van de kinderen een beetje aan het aanpassen omdat ze nu ouder zijn en graag lezen. Dan is een leeslampje bij je bed wel fijn. Voor zoonlief hadden we nog een mooie liggen, maar voor dochterlief hadden we er nog een nodig. Toen we laatst bij de K.wantum waren hadden we een mooie gezien, maar ik vond 29 euro wel een beetje boel prijzig. Temeer omdat er ook (mindermooie) verkrijgbaar zijn voor een tientje en ik wilde nog even kijken op Marktplaats. Op Marktplaats vond ik geen geschikte lamp en uiteindelijk was het op de achtergrond geraakt. Maar eenmaal bij K.wantum binnen zag ik de lamp nergens. De medewerkster vertelde enthousiast dat aan het einde van de middag de nieuwe collectie binnenkwam. De lampen die uit de collectie gingen waren verwijderd en stonden in een schap achter de meubelen. En ja hoor, die leuke lamp die we eerder hadden gezien stond er ook...afgeprijsd voor 7,50 euro.

Stiekem ben ik natuurlijk afschuwelijk materialistisch, dat ik zo blij kan worden van een koopje :-)
Maar je had het gezicht van dochterlief moeten zien toen ze thuis kwam...

4 opmerkingen:

 1. Ja dat vind ik ook heerlijk hoor, dat soort koopjes. Vooral als het nodig is😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik kan mijn man ook zo blij maken met nieuwe dingen in huis die hij dan vervolgens moet ophangen of in elkaar zetten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige middag had jij zeg, met al die fijne koopjes! Ik kan me helemaal voorstellen dat je daar blij van werd. Zeker gordijnen kunnen hartstikke duur zijn anders.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen