zondag 20 september 2015

Groene cosmetica ( betaalbaar)

Afgelopen zomervakantie bleek dat ik te weinig shampoo e.d. in had gepakt. Omdat ik normaal grootverpakkingen koop, had ik het een en ander in reisflacons gedaan. Je gaat immers liever niet met literflessen zeulen.

Maar tijdens onze vakantie bleken we enorm vaak te zwemmen, soms wel twee keer per dag. Tsja en dan is het wel fijn als je na je chloor- of zoutbad even lekker kan douchen en dan gaat het veel harder met alles. Oeps!

Ik besloot aanvankelijk reguliere shampoo aan te schaffen, maar na twee dagen kon ik het geklaag niet aan.  "Getsie wat schuimt dat", "Wat een kauwgomlucht", " Wat wordt je huid hier droog van".
Tsja wat doe je dan? Ik zocht op internet naar de merken die we normaal gebruiken en of we die in de buurt konden kopen. Maar dat bleek geen optie te zijn.
De kans om "Douce nature" in Duitsland te kopen is erg klein :-). Aveda is erg prijzig om in kleinverpakking te kopen, in grootverpakkingen ook overigens. Maar ik herinnerde me dat ik ooit iets van het keten Rossmann had gekocht wat ook prima beviel en niet erg duur was. Het probleem was alleen, dat we nergens een Rossman-winkel tegen kwamen, wel veel DM-winkels. Beide ketens zijn vergelijkbaar met een Kruidvat, Etos of Trekpleister. Maar vaak wel iets uitgebreider en ruimer in opzet.

DM bleek tot mijn blijdschap een heel assortiment aan biologische cosmetica te hebben. Alle bekende (biologische)merken waren er eigenlijk wel vertegenwoordigd, maar ze hebben ook een eigen biologische cosmetica lijn: Alverde. Ik kan dan echt een hele tijd sniffen aan flessen en potjes en ik was verbaasd. Het rook goed, was goedkoop en ik kocht voorzichtig een paar verpakkingen.

De volgende dag bezochten we een stad waar de Rossmann-winkels ons om de oren vlogen, zal je altijd zien. Maar we waren inmiddels naar tevredenheid voorzien.

Vier dagen later stond ik weer in een filiaal van DM om extra Alverde in te slaan, want het viel in de smaak. Ik kocht ook nog een paar goede crèmes. En manlief kocht er de deodorant voor mannen van Alverde. Hij vindt dat prettiger dan baking-soda, wat ik dus al jaren naar tevredenheid gebruik.En ik moet bekennen dat de deo-lucht ook echt wel prettig is en blijft. Soms heb je bio-deo's die prima ruiken, maar toch na een uur of wat van geur veranderen. Zit je ineens met verwelkte bloemetjes in plaats van met een frisse bloemenlucht. Maar dat bleek nu niet het geval te zijn.

Ik was mijn hauschka oog-crème vergeten en besloot te kiezen voor de ooggel voor mannen. Voor vrouwen vond ik alleen een oogcrème die heel vettig aanvoelde en dat vind ik niet prettig. Ook dat bleek een goede zet te zijn.

Nu zijn we aardig wat weken later en zijn de verpakkingen leeg. Sinds enkele dagen zijn we weer over op de grootverpakkingen van thuis. En hoewel die ook prima zijn, missen we toch wel de luxe kwaliteit/geuren van Alverde. Mijn Hauschka oogcrème valt nu ook een beetje tegen, nu ik weken die van Alverde heb gebruikt.

Ik ging op internet eens prijzen vergelijken en dan is Alverde dus echt wel heel erg veel goedkoper dan de merken die ik eerder aankocht  ( bijvoorbeeld via biggreensmile.nl of van Aveda ( duur)), ook als je grootverpakking hebt. Vooral de gezichtscrème tegen rimpels voelt heel luxe en fijn aan. Ik vind het vergelijkbaar met bijvoorbeeld Aveda ( voor wie daar mee bekend is).

Als we weer eens aan die kant van de grens zijn, gaan we dus beslist even kijken of er een DM in de buurt is. Eigenlijk heel erg jammer dat de reguliere ketens hier geen fijne goede biologische cosmetica lijnen hebben. Tuurlijk kan je ook in Nederland prima spullen kopen bij de groenere winkels en reformhuizen, maar toch.

Aanrader voor wie zich over de grens waagt dus!

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig wonen wij niet zo ver van de Duitse grens en rijdt ik dus regelmatig even die kant op om mijn voorraad aan te vullen. Ook de Ecover produkten zijn daar veel goedkoper. Hier alleen nog maar Rossmann of DM.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, zo zie je maar, goed opgelost!
  Ik heb het idee dat ze in Duitsland voorlopen op Nederland, qua biologische voeding en cosmetica etc. Ik zag laatst een interessante docu op tv hierover!

  We komen eigenlijk nooit in Duitsland, maar ik ga het onthouden! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja fijn merk he. Vind ik ook. Ik heb eens gekeken of er een mogelijkheid was om dit merk in Nederland te verkopen. Helaas willen ze dat niet. Dat is jammer. Ik heb een jaar in Duitsland gewoond, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip! Duitsland is voor mij niet zo heel ver, dus ik ga dit zeker onthouden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen