maandag 31 augustus 2015

De kop is eraf...

Vandaag begon ook hier de school weer. De hele vakantie zeiden manlief en ik tegen de kinderen dat ze best wat later uit hun bed mochten komen omdat het vakantie was. Maar ze werden vroeg wakker. Vanochtend was het dus weer nodig om op tijd uit bed te komen en wat denk je? Juist. Ze sliepen als een blok. Ik dacht eerst nog dat ze een grapje maakten, maar de gezichten waren te verkreukeld, dat kon niet nep zijn.

Gisteravond had ik alles tot in de puntjes klaargemaakt, zodat er vanochtend niets mis kon gaan. Dat was dus verstandig zo bleek, want er werd wat getreuzeld.  Dochterlief was een beetje wit en klaagde over haar buik zoals ze altijd doet als ze zenuwachtig is. Ze gaat nu naar groep drie en zoonlief, die naar groep vier gaat, had nog even de opmerking gemaakt dat juf Y. van groep drie echt wel heel streng is. Lekker dan.

Iets eerder dan anders gingen we naar school, want de school was ook vijf minuten eerder open om alles in goede banen te leiden. We ( zoonlief en ik) brachten eerst dochterlief weg die helemaal vergat hoe ze heette en haar jas bij een compleet andere naam hing. In de klas zocht ze het tafeltje waar een kleurdoos met haar naam op stond. Dat was haar plek. Beteuterd keek ze naar de kleurplaat die ook op haar tafeltje lag. Ik wist wat ze dacht: Ze was zo blij geweest dat ze van groep twee naar groep drie ging omdat ze dan niet meer van die stomme kleurplaten hoefde in te kleuren, maar echt zelf kon gaan tekenen en zou leren schrijven enz. Ik moest lachen om haar gezicht.

Vervolgens bracht ik zoonlief naar zijn klas. Hij zou dit jaar een meneer krijgen, wat was hij enthousiast. De laatste week voor de vakantie had hij al uitgebreid kennis gemaakt met de meneer. Maar vorige week kregen we een berichtje dat de meneer helaas langdurig ziek is en dat er een vervangster is voorlopig, juf S. Maar wat schetst onze verbazing? Ook juf  S. stond niet in de klas. Want die was afwezig en dus begon de school met nog een andere juf. De vervanger van de vervanger....deed me denken aan groep een, waarbij het aantal vervangster niet meer op vier handen te tellen was. Laten we maar hopen dat het geen voorbeeld is voor het hele jaar.

Eenmaal thuis rol je vanzelf wel weer in het dagelijkse programma. Straks weer de kinderen ophalen voor de lunch, ben benieuwd naar de verhalen!

5 opmerkingen:

 1. Spannend he! Wij zijn vorige week begonnen, en die kersverse groep 3-34 die niet van kleuren houdt, die hebben wij ook. Net als kinderen die niet op tijd hun bed uit kunnen, zucht...
  Invallers niet fijn, zeker niet direct aan het begin van het jaar! Ben benieuwd naar de verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend als er steeds een vervanger voor een vervanger voor een.. lastig voor de kinderen!
  Ook hier weer gewoon ritme van alledag, dat blijft er toch wel in hé? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook begonnen. Het ritme zit er gauw genoeg weer in. Leuk om te lezen over je dochter, ze hadden beter een blad met letters kunnen neerleggen! Niet te hopen voor je zoon dat er steeds verschillenden voor de klas komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is het net iets rustiger beginnen, vanmorgen pas half 11 op school. Maar wel middelbaar.
  Maar op vrije dagen voor 7 uur door het huis stuiteren en op schooldagen hem uit bed moeten sleuren. Dat was.minder leuk.
  Hopelijk met een eigen wekker iets minder een probleem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was het jullie dochter toch nog meegevallen, ondanks dat ze moest kleuren? Jullie hebben dus ook nog geen continue rooster?

  BeantwoordenVerwijderen