zondag 29 maart 2015

Het weekend, afgelopen week en volgende week

Wat doe je in een regenachtig weekend?  Mwa, niet veel buiten. Maar genoeg te doen.
De kinderen hadden wat spullen nodig, manlief en ik ook. Dus we gingen zaterdagochtend naar Rotterdam, waar we meestal goed en leuk slagen. Ik ben een beetje afgestapt van dingen voor onszelf en voor de kinderen kopen via internet. De kinderen vinden het nu ook leuk om zelf uit te kiezen, materialen te voelen. Ik merkte dat ik iets niet terugstuurde als het te groot was, onder het motto dat ze er wel in zouden groeien, maar daar koop je het niet voor.

Het viel reuze mee met de drukte, lekker dat overdekt winkelen en we waren binnen twee uur prima geslaagd. Twee blije kids met nieuwe schoenen met mooie pasvorm, goed materiaal. Voor zoonlief leuke shirts ( hij kreeg een twinkel in zijn ogen van blijdschap). En dochterlief die het super vervelend vindt dat ze met Pasen pas haar nieuwe spullen aan mag. Een opvoedkundig puntje :-)
Die middag deden we niet veel anders in huis dan kwartetten met de kinderen en een beetje aanrommelen in huis. De was, niet te vergeten. En heel, heel vaak de hond uitlaten, buitenshuis uiteraard. Want ze wilde met dat vieze weer er niet uit, fakete soms een plas bij de heg om maar weer naar huis te mogen. Om thuis voor de deur te staan piepen met een volle blaas.

Vanochtend waren we op de een of andere manier een beetje ontregelt. Ik had niet het gevoel dat het kwam omdat de tijd aangepast is naar de zomertijd. De wind gierde de hele dag om het huis.
We rommelden verder in huis. Ik deed wat voorbereidingen voor 2e Paasdag. Samen met mijn nicht hebben we een soort familiemiddag georganiseerd. Sinds het overlijden van mijn oom, mijn oma en mijn eigen moeder binnen 9 weken in 2004 is de familie eigenlijk niet echt meer in zijn geheel samen geweest. De ooms en tantes zien elkaar allemaal nog wel, maar niet meer zo compleet met neven en nichten zoals vroeger op de verjaardagen van opa en oma. Vorig jaar maakte ik een Facebook-account aan om met vriendinnetje V. contact te houden die naar Noorwegen is geëmigreerd. Kort daarop kreeg ik via Facebook dus contact met mijn nicht en dat was en is toch wel heel leuk. En zo ontstond het idee om zo'n dag te organiseren. We prikten 2e Paasdag als datum, verstuurden uitnodigingen naar iedereen en volgende week is het dan zover. Ik ben heel benieuwd!

Afgelopen week is er een makelaar geweest om ons huis te taxeren. Na alle berichten van waarde dalingen in de omgeving en verontrustende berichten van vrienden en kennissen van ons, durfden we het toch aan. Je kunt het maar beter weten. Wel, ons huis staat niet onder water. Dat wil zeggen de waarde van het huis is niet lager dan onze hypotheek. Investeringen die we hebben gedaan met ons (spaar)geld, vooral onze tijd en energie ( alles uitzoeken en heel veel zelf doen) hebben in die zin vruchten afgeworpen. Toch was/is het huis wel minder waard dan alles wat erin is gestopt. Is dat erg? Het is maar hoe je het bekijkt. Je hebt het huis om in te leven en dan is het fijn als het naar je zin is. Misschien hoop je toch stiekem dat er meer uit zou komen, iets meer in de buurt van de daadwerkelijke investering. Maar dat is toch hopen tegen beter weten in. De tijden zijn veranderd. We zijn blij met het feit dat we niet meer schulden hebben dan dat het huis waard is, dat zeker. Geen spannend financieel verhaal dus eigenlijk. We hebben ook niet, zoals veel van onze vrienden, ouders die ons financieel bijstaan met een jaarlijkse bijdrage of een vrije schenking ten behoeve van het huis in 2014.

Aankomende week staat natuurlijk toch in het teken van Pasen. Op school zijn allerlei activiteiten georganiseerd en de kinderen waren dit weekend ook al bezig met wat er komen gaat.
Eerste Paasdag vieren we gewoon thuis. Op vrijdag bakken we-net als elk weekend- samen wat lekkers voor de rest van het weekend. Maar dan nu iets in Paassfeer. Sinds afgelopen week staan er paaseitjes op tafel. Maar verder lijkt het Paasweekend-op de versiersels in huis na- waarschijnlijk op de andere weekenden. En maandag dus zoals genoemd het familiegebeuren. Ik heb er zin in! Fijne week!


3 opmerkingen:

  1. Wat prettig,dat je nu weet,dat je huis geen "zorg"is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik merk ook dat ik online bestelde kleding niet snel ga ruilen. Niet meer online bestellen dus, maar passen en daarna pas kopen. Jij ook een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is dan wel weer het leuke van facebook, buiten het verslavende om voor mij dan hé ;-) Ik ken ook veel mensen die ieder jaar een schenking krijgen van de ouders. Sommige lossen dat af op hun hypotheek. Maar iemand kocht er een huis voor.. En niet voor een klein beetje geld ook. Gezellig al die voorbereidingen is alles gezellig en leuk met het hondje?

    BeantwoordenVerwijderen