zaterdag 21 maart 2015

Volgende week zomertijd

Volgend weekend gaat de klok weer een uurtje vooruit. Hoewel ik telkens het gevoel heb dat de huidige tijd de beste tijd is, ben ik voor het eerst wel weer blij dat het volgende week veranderd.
We hebben namelijk familie mus die een nestje heeft onder ons dak. Tussen de slaapkamer van zoonlief en die van ons in zit een nestje onder de pannen. Of de eitjes al uit zijn weet ik niet, maar ik weet wel dat we 's ochtends vroeg wakker worden van het mus-geluid. Precies een uur voordat doordeweeks de wekker gaat. De hond die 's nachts in haar mandje op de overloop slaapt wordt er ook wakker van en dan is het gedaan met de rust.

Omdat het vanochtend best zonnig was, hadden we het idee om na het ontbijt over de Kalmthoutse heide te gaan wandelen. Op Buienradar zagen we dat het pas ergens in de middag zou gaan regenen, net als bij ons. Na het ontbijt schoot iedereen op en deed ik nog een kort rondje met de hond, begon het ineens toch te regenen! Grauw werd het. Dan maar de plannen  bijstellen, he?

We hadden nog een lijstje met kleine dingen die we voor sommige klussen nodig hebben. Wie een oud huis heeft, heeft waarschijnlijk hetzelfde probleem als waar wij steeds tegenaan lopen: afwijkende maten en alles scheef. De standaard bouwmarkten hebben dan vaak net niet de goede spullen en daarom gaan we eens in de zoveel tijd naar de Hornbach, die een groter en beter assortiment heeft. Met dit minder fijne weer gingen we dus naar de Hornbach. Alle dingen die we nodig dachten te hebben waren er en gelukkig dus ook in de goede maten. Heerlijk als je zo kunt slagen! ( Nee, geen aandelen in Hornbach).

En nu zijn we dus lekker aan de slag, nou ja ik even niet dan he :-).
 Maar zo meteen kom ik weer aan bod. de kinderen spelen boven op hun kamers. Het voelt wel echt als weekend zo. Beetje aanklooien. Straks nog wat voorzaaien voor in de moestuin straks. Prima!
Iedereen een fijn weekend!

2 opmerkingen:

  1. Hopen,dat de musjes dan snel uitvliegen. Anders haalt het licht hen weer in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, ja voorzaaien. Ik ben er ook alweer mee bezig. Maar ik heb het gevoel dat ik moet opschieten jij ook?

    BeantwoordenVerwijderen