zondag 22 maart 2015

Zet alvast in je agenda: 19 september 2015 Vlaamse Havendag

In 2013 bezochten we de Vlaamse Havendag in Antwerpen. De Havendag wordt niet elk jaar georganiseerd en is ook maar echt één dag. Dus niet zoals in Rotterdam een aantal dagen. We hebben toen genoten met de kinderen van de bezoeken aan enkele havenbedrijven en een sluis (Deurganckdoksluis) in aanbouw. We kregen zo een unieke blik achter de schermen.
Tot mijn enthousiasme wordt er dit jaar weer een Vlaamse Havendag georganiseerd.
De havens van Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge gooien op zaterdag 19 september hun deuren weer open voor het grote publiek. In samenwerking met de Vlaamse overheid organiseren de havens voor de vierde keer een Vlaamse Havendag. De bedoeling is om het brede publiek vertrouwd te maken met de veelzijdigheid van het havengebeuren. Hier staat hij al in de agenda, met een uitroepteken erbij. Aanrader!

5 opmerkingen:

  1. Goede tip. Zeker omdat ik zojuist foto's voorbij zag komen van ex-collega's die afgelopen vrijdag een rondrit maakten in de Antwerpse haven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij wonen er vlakbij maar de gedachte alleen al : al dat volk. Doet me toch huiveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De haven van Zeebrugge staat hier al een tijdje op de verlanglijst... Ik hoop het deze zomer op het lijstje te zetten. Je kan boottochten maken vanuit de haven tot op zee en onderweg wordt alles uitgelegd. Lijkt me superleuk.

    BeantwoordenVerwijderen