dinsdag 10 maart 2015

Kosten bij de garage

Ik wist het al even: de ruitenwissers van mijn auto moesten vervangen worden. Eigenlijk elk jaar na de vorstperiode lijkt het rubber wel op te lossen. Misschien wel van het strooizout of gewoon van de temperatuurswisseling of gewoon vanwege de slechte kwaliteit. Hoe dan ook, ik moest weer naar de garage. En hoewel ik erg tevreden ben over de garage van de dealer en men erg meedenkend is, zijn er wel eens wat kosten waar ik een vraagteken bij heb/had.

Vorig jaar vroeg ik bijvoorbeeld niet om nieuwe ruitenwissers, maar of ze even tijd hadden om naar mijn ruitenwissers te kijken, omdat ik dacht dat die aan vervanging toe waren. Nadat er ook bij de garage geconstateerd was dat ze vervangen moesten worden, kwamen ze met een nieuw setje aan en vroegen of ze die er ook "even" op zouden zetten. Nou graag natuurlijk. Dat werd gedaan en het was klik en klak en klaar. Na het betalen kreeg ik de bon en thuis zag ik dat er 2,50 aan montagekosten geschreven waren. 2,50 euro voor klik en klak, exclusief 21%BTW welteverstaan. Want de Staat moest natuurlijk ook nog wat verdienen aan klik en klak. Ik vond dit toen zo stom, maar ja ervoor teruggaan wilde ik ook niet. Ik had immers gevraagd om te kijken naar mijn ruitenwissers en ingestemd met het plaatsen, al had ik niet gedacht dat er een prijskaartje aan hing. En ik had het heus zelf kunnen doen. Maar ik besloot het te onthouden...

Gisteren stond ik (dus ongeveer een jaar later) weer voor de balie van de garage en vroeg daarom gewoon om nieuwe ruitenwissers. Er werd gezegd dat er een monteur werd gestuurd om te kijken welke ik moest hebben. Dus vroeg ik of ze dat niet gewoon in het systeem konden zien. Voor de garantie van de auto moet ik immers daar de jaarlijkse onderhoudsbeurten laten doen. Ze weten heus wat voor auto ik heb. De monteur kwam aangelopen, keek en constateerde dat ik inderdaad nieuwe ruitenwissers nodig had (duh) en haalde die uit het magazijn. Ik vroeg ondertussen aan diegene bij de balie of ik alvast de ruitenwissers kon afrekenen. Dat kon natuurlijk. Toen de monteur terug was met de ruitenwissers, liep deze met me mee naar de auto. Klik en klak klonk het weer. Ik bedankte vriendelijk voor het plaatsen, prees de service van de dealer en reed tevreden naar huis. Ben wel goed, maar niet gek.

16 opmerkingen:

 1. Ik haal meestal zelf ruitewissers bij de Halfords (dan heb ik ze ook altijd in huis). Erop zetten is een klusje dat ik makkelijker vind dan het opbrengen van mascara of eyeliner.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga naar de garage omdat het eigenlijk weinig scheelt met Halfords. En als ik het via mijn dealer regel, blijf ik garantie houden en wegenwacht :-).Het erop zetten stelt inderdaad niets voor vandaar dat ik vorig jaar zo verbolgen was over die 2,50 euro voor niets!

   Verwijderen
 2. Hahaha. ik was wel benieuwd waar je verhaal naartoe zou leiden....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier werd er standaard bij mijn vorige garage ruitenwisservloeistof in rekening gebracht. Had deze dus echt to aan de nok toe afgevuld en vervolgens de auto naar de garage verderop gereden. Stond er weer 1,5 liter op. Waarop ik eerst vroeg of dat ding dan niet lek was...Geen reactie, toen maar aangegeven dat ik hem tot aan de nok toe zelf had bijgevuld voordat ik hem wegbracht in kcheng 8 euro van de rekening af. NU vertrouw ik de garage niet meer en ben naar een andere gegaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan te bedenken dat de wissers bij de garage ook wel een keer over de kop gaan en veel te duur zijn daar :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een slimme meid is op haar ruitenwissertoekomst voorbereid! 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dank voor de tip zeg, wij zijn ook dringend aan nieuwe ruitenwissers toe, ik ga het onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laatst hebben wij ruitenwissers bij Action gehaald. We hebben nog nooit zulke goede gehad! Super tevreden en het scheelt een paar centen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoihoi, Ja ik heb laatst ook gekeken, maar de maat voor mijn autootje zat er niet bij :-( Maar het scheelt inderdaad een euro of 3 per ruitenwisser.

   Verwijderen
 8. Ah, dus zo doe je dat :-) Maar elk half jaar nieuwe ruitenwissers? Ik doe er jaren mee... of zou dat niet goed zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet na elk half jaar. Elk jaar na de vorst gaan die van mij slechter worden. Het ligt er denk ik aan of je auto binnen staat en of je met koud weer op pad bent, in verband met de pekel.

   Verwijderen
 9. Mijn fiets heeft geen ruitenwissers hoera! Maar goed ik rijd dan ook geen auto. JE hebt gelijk je bent wel goed maar niet gek.

  BeantwoordenVerwijderen