zaterdag 27 december 2014

Wintersweer, de moestuin en visite.

Na twee heerlijke en gezellige feestdagen, was het vanochtend een geweldige verrassing dat er sneeuw was gevallen. Nog een dik pak plaksneeuw ook en het blijft de hele dag maar sneeuwen volgens buienradar. Na het ontbijt maakten we het pad naar de voordeur sneeuwvrij en maakten we vier sneeuwpoppen. Daarna waren we toch wel koud geworden en  was het hoog tijd voor warme thee en chocolademelk.

We haalden nog wat boodschappen, zodat we voorlopig niet meer naar de winkel hoeven.  Thuisgekomen, wilde ik de vaatwasser nog even aan doen en pakte ik het laatste vaatwasblokje. Dus even later weer heen voor vaatwasblokjes. Maar nu hebben we ook alles weer volledig op voorraad. Een zalige gedachte.

We lijken wel eekhoorntjes met onze gevulde kelderkast. De tank van de auto vol. Heerlijk! Manlief plaatste nog even de winterbanden onder mijn kleine autootje, zodat ik aankomende week ook wat prettiger kan rijden als hij voor zijn werk ( en met zijn auto) naar het buitenland is. Ik hoop dat hij terug is met Oud en Nieuw.

Ondertussen ben ik al wel weer bezig met de moestuin. Ik heb  alle oude zaden weggegooid en heb op de sites van Zaadhandel Van der wal en van Vreeken gekeken voor nieuwe zaden. De planning en de verdeling voor aankomen jaar heb ik al aardig rond. Afgelopen jaar had ik ter aanvulling begin februari bij Lidl ook prima zaden gekocht, maar niet biologisch. En nu twijfel ik dus een beetje of ik niet gewoon even wacht met het bestellen van zaden tot de Lidl weer zaden heeft. Dilemma, dilemma.

Dinsdag komt vriendinnetje met haar gezin op visite. Sinds ze naar Noorwegen zijn vertrokken, is het wel wat stiller hier. Dus super leuk om ze dinsdag weer te zien. De kinderen tellen de dagen af naar de zomervakantie, omdat we dan naar Noorwegen gaan.  Voorlopig dus nog even goed oefenen op dat Noors!

Fijn weekend!

2 opmerkingen:

  1. Hier ook een gevulde kast. Een prettige gedachte om bij echte gladheid niet naar de winkel te hoeven glibberen

    BeantwoordenVerwijderen