maandag 29 december 2014

COOL Challenge

Op Facebook heb ik al aangegeven dat ik mee ga doen met de COOL Challenge.  Cool Challenge is een onderzoek naar de effecten van koud douchen. Er zijn veel kleinschalige onderzoeken die aangeven dat het goed voor je zou zijn.  Het zou je weerstand verhogen, je zou actiever worden etc. Maar grootschalig is het nog niet onderzocht. Cool Challenge probeert de effecten hiervan in kaart te brengen door een grootschalig onderzoek, waar mensen zich voor konden aanmelden en dat heb ik dus gedaan.

Vandaag ontving ik dit bericht:

*****************************************************************************

Hartelijk dank voor het invullen van de enquête.

U heeft geloot voor:

KOUD (AF)DOUCHEN - DAGELIJKS GEDURENDE 90 SECONDEN

Dit houdt in dat u van 1 t/m 30 januari 2015 wordt verwacht om dagelijks koud (af) te douchen gedurende 90 seconden.

Instructie: u mag zo vaak, lang en warm douchen als u wil met als enige verzoek dat u 1 keer per dag gedurende 90 seconden koud (af)doucht. Hierbij dient u de kraan/thermostaat op de uiterste koude stand te zetten.

Tip: mocht u het te koud vinden om te beginnen met een koude douche kunt u ook warm beginnen. Dit maakt de overgang naar koud wellicht een stuk aangenamer.

Nogmaals willen wij u erop wijzen dat het onderzoek pas op 1 januari 2015 van start gaat.

Op 31 januari en 31 maart 2015 zult u van ons een nieuwe uitnodiging krijgen via het opgegeven email adres om een nieuwe enquête in te vullen.

Wilt u ervoor waken dat deze email niet in de Spam/Junk mail terecht komt?

Wij wensen u veel succes met de COOL Challenge!

Het COOL Challenge Research Team
******************************************************************************

90 seconden, lijkt weinig, maar je kon in geloot worden voor 30, 60 of 90 seconden.  Ik douche normaal niet lang en niet heel erg heet. Maar niet koud. We gaan het donderdag geheel meemaken. En dan een maand lang.

11 opmerkingen:

 1. Succes! Als je gewend bent,is het heerlijk. Ik eindig met koud douchen in de zomermaanden. Nu vind ik het in de douchecel te koud met 7/8 gr en ben blij met het warme water.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brrr.. Koud douchen in de wintermaanden! In de zomer douche ik ook niet warm, maar in de winter is het toch altijd wel erg prettig. Zeker omdat ik mijn huis niet zo warm stool

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pokke. Ik had me ook opgegeven maar mocht niet meedoen omdat ik al koud douche. Niet altijd, want onze badkamer is ook al net zo warm / koud als buiten en het water in de bron echt vreselijk koud. Maar ik vind het heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ingeloot voor 60 seconden... de middenweg dus. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik die 60 sec moet gaan timen... volgens mij sta ik zo te 'overleven' dat er van tellen niets komt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig als je dat lukt!! En je wordt waarschijnlijk nooit meer verkouden! (zegt men)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Brrr. Ik draai wel heel even naar koud, maar die 30 seconden haal ik niet!

  Waarom doe je mee eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stoer zeg! 90 secondes koud water is best lang. Ik vind het knap van je!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel succes... Of moet ik sterkte zeggen? ;) Ik twijfel ;) Vind het in elk geval knap van je dat je het aandurft. Ik moet er niet aan denken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat interessant, ik ben veel te laat om me aan te melden maar ga wel gewoon meedoen. Vanmorgen meteen maar begonnen: wat meteen opvalt ik heb het de hele dag warm terwijl ik een ontzettende koukleum ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reacties
  1. Cool challenge is een onderzoek naar de effecten van koud douchen. Er zijn veel kleine onderzoeken die aangeven dat het goed voor je is en je weerstand verhoogt, je actiever wordt etc. Maar nog niet grootschalig. Coolchallenge probeert de effecten hiervan in kaart te brengen.

   Verwijderen