dinsdag 30 december 2014

Bezoek Kidzcity in Utrecht met NapPas ( review)

We zijn in het bezit van een NapPas, een zogenaamde "Nationale amusementsparken pas". Hiermee krijg je korting op uitjes door heel Nederland. De korting verschilt per park. Bij het ene museum krijg je een vast bedrag als korting op het totaal en bij het andere een percentage van het totaal. Het leuke van de pas vind ik dat je ook eens op wat andere ideeën komt en de korting is natuurlijk erg leuk meegenomen.

Een aantal weken geleden, toen het pijpenstelen regende zochten we een uitje dat we ondanks het slechte weer konden gaan doen. Het moest echt een feestje voor de kinderen worden. Daarom bezochten we uiteindelijk een overdekt pretpark in Utrecht, Kidzcity. Met de Nappas kregen we 20% korting op de entree, wat de moeite waard is. We zijn wel vaker bij overdekte speeltuinen geweest en we dachten dat het vergelijkbaar zou zijn.

Toen we binnenkwamen keken we samen met de kinderen onze ogen uit. Het is het grootste indoor speel- en attractiepark in de Randstad en het is wel echt even wat anders dan een indoor speeltuin. 5000m2 bleek ook echt wel groot te zijn. En het park is denk ik het beste te omschrijven als een mix van attracties en speeltoestellen.

De kinderen gingen meteen naar een reusachtig klimkasteel en toen ze daar bovenop stonden zagen ze wat er verder nog allemaal aangeboden werd. 

Het kasteel werd ingeruild voor de superglijbaan en vandaaruit gingen ze naar de botsautootjes, de ballenbak, de draaimolen, de safaritrein, een soort reuzenrad waarbij de bakjes leken op luchtballonnen ( zie foto).
 
Ook konden ze eindeloos in van die autootjes zitten zoals je die bij supermarkten vindt. Maar nu mochten ze er wel eens in want je hoefde enkel op de knop te drukken in plaats van geld in te werpen :-)
 
Broer en zus waren erg gecharmeerd van de botsautootjes die in kinderformaat zijn, dus als ouder pas je er niet bij in en de kinderen kunnen zelf bij de pedalen.Voor een aantal attracties waren de kinderen te groot, zoals de peuterspeelhoek. En er waren er ook waar ze te klein voor waren, zoals het laser-gamen. De kinderen wilden wel, maar ze waren echt te klein voor de pakken die je dan aan moet hebben. Maar dat is ook logisch, onze kinderen zijn 5 en 6 jaar en het park is speciaal bestemd voor kinderen tot 12 jaar en ik denk dat die leeftijdsinschatting echt wel klopt.

Mijn man en ik gingen soms mee met de kinderen en ze moesten erg lachen om mijn gegil van de grote glijbaan ( die ging hard!). Maar vaker zaten we ( man en ik) gewoon vanaf een terras te de kinderen in de gaten te houden. In het restaurant kochten we dan een kopje koffie, maar je mag ook zelf consumpties meenemen.


Ik zag dat je er ook kinderfeestjes kunt houden en dat dan het eten en drinken in één vast tarief zit, dat niet eens zoveel verschilt van de entreeprijs. En ondanks dat er behoorlijk wat mensen waren hoefden de kinderen eigenlijk nooit ergens lang in de rij te staan. Zelfs niet bij het toilet(!).

Na een heerlijke middag in het overdekte park was het weer tijd om naar huis te gaan. De kinderen stapten moe maar voldaan achterin de auto. Minstens zo leuk als die grote buitenparken en ik vond de entree allerzins redelijk. En extra leuk met korting!


 • KidZcity 2008-43.jpg
 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 7.jpg
 • 8.jpg

 

1 opmerking:

 1. Wij wonen daar dus om de hoek (nou ja.. bij wijze van) en kinderfeestjes wordne daar regelmatig gevierd (ook al halen ouders hun neus op voor feestjes die niet veel van hun eigen creativiteit en inzet vergen).

  We komen er vaak. Ben het wel met je eens, is geweldig voor de kinderne, maar sóms minder voor ouders (in de kerstakantie zien ze mij daar niet, gelukkig is hun vader wat stressbestendiger). Die glijbaan, die vind ik ook eng, haha. Kinderen niet natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen