dinsdag 23 december 2014

Geen stress met Kerst en Turks koken in 2015.

Eerste Kerstdag vieren we jaarlijks Kerst met de familie. Tweede Kerstdag vieren we het met vrienden. Bij wie het gevierd wordt rouleert zowel Eerste als Tweede Kerstdag.
We vinden het heel leuk om bij een ander op visite te gaan, maar Kerst bij ons thuis is ook heel leuk. Dit jaar komt het toevallig zo uit dat beide Kerstdagen bij ons gevierd worden. Dat heeft een voordeel, we hoeven er zelf niet op uit te trekken. Maar je moet dan dus wel wat verzinnen met voorschotelen enzo.

Eerste Kerstdag komt mijn familie brunchen. Heel gezellig en eigenlijk ook helemaal niet ingewikkeld. Gewoon soep vooraf en dan broodjes met allerlei lekkere belegjes enzo. Dat kan niet mis gaan, tenzij alle broodjes in de oven verbranden. Maar heej, dan hebben we de soep en het verse beleg nog ;-0. En lekkere zelfgemaakte salades, yum.

Tweede Kerstdag hebben we wel een Kerstdiner. We hadden aanvankelijk bedacht om te gaan gourmetten of bakplaten, maar hoe dichter de Kerst in zicht kwam hoe meer onze voorkeur uitging naar een gewoon diner. Ik denk dat het ook komt omdat we steeds minder vleeseters zijn geworden. Je kunt ook vegetarisch of met vis gourmetten, ik weet het. Maar op de een of andere manier dachten we eerder aan een gewoon diner. En dat wordt het dus. Soep vooraf, een mooi hoofdgerecht en een klein toetje na. Prima toch? En eigenlijk ook niet heel druk, als je het maar voor jezelf eenvoudig houdt.

In de week voor de Kerstvakantie was er op school ook al een feestweek. Ze vierden Kerst, maar ook dat de school 10 jaar bestond. De kinderen hadden toen in een van de workshops Turkse pizza gebakken en dat was in de smaak gevallen. Op de Kerstmarkt waar je de knutsels van je kinderen kon kopen voor het goede doel, kon je ook Turkse tapas/mezzes kopen. En thuis hebben we daar toen ook enorm van gesmuld. Het leek wel een beetje op een enkel recept van Vreni de Jong, van het kookboek "gezond en lekker eten".Afgelopen weekend nog eens op internet gezocht en toch maar eens gekeken bij de Turkse winkel, heet dat ook toko? Op de een of andere manier vind ik Toko meer passend voor een Aziatische winkel. Dat was nog best een klus, want veel dingen lijken op elkaar, maar zijn toch echt anders. De Turkse mevrouw van de winkel met peroxide haar zag me kijken en hielp heel goed en vriendelijk.  Het smaakte goed en naar meer!  Heel eenvoudige gerechten, niet te dure ingrediënten en veel smaak. Onze keuken ruikt helemaal naar de nieuwe maaksels.
Heel inspirerend ...leuke hobby voor het nieuwe jaar!

Iedereen een heel fijn nIeuwjaar gewenst!

4 opmerkingen:

 1. Dan kun je hier http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/ lekkere recepten scoren. Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kijk eens op de site mij mixed kitchen. Daar staan heel veel recepten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens jullie ook graag een paar fijne feestdagen en een voorspoedig 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om een 'nieuwe keuken' te proberen! Dat kan heel verrassend zijn.

  Huisvijt

  BeantwoordenVerwijderen