donderdag 23 april 2015

Ja: Re-sack!!!

Ooh! Ze stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje: echte stevige zakken van biologisch katoen voor groente en fruit. Niet van die waszakjes die net niet echt handig/stevig genoeg zijn of iets door mijzelf gefröbeld, maar gewoon goede zakjes en netjes van biologisch katoen in handige maten. 
En wat denk je? Vlak voor de Paasdagen werd ik super verwend met dit leuke cadeau dat ingepakt en wel werd opgestuurd!:
 
 
 

 
Daar werd ik natuurlijk enorm blij van, maar waar het me natuurlijk om gaat: zijn die zakken nu echt zo handig en stevig als ze beloven en als ik altijd dacht? Ik was super benieuwd!
 
Ik nam de netjes (38 cm hoog, 30 cm breed) meteen in gebruik voor de losse groenten en fruit.
En jawel, de groenteboer nam ze van me aan en wilde er meteen alles erover weten. Die had nog nooit van dit soort zakjes gezien (met het gewicht van de zak erop) en bekeek ze de eerste keer nauwkeurig. Checkte het gewicht van de netten, zette de weegschaal in op het gewicht van de netten en deed de appels en sinaasappelen in de netten. Ik rekende dus ook echt alleen het fruit af en betaalde niet voor het gewicht van de zakken.
 

 
Toen ik na die eerste keer weg wilde gaan, werd ik nog even aangehouden door een mevrouw die nieuwsgierig was geworden. Ze deed boodschappen met een mand, maar dit leek haar duidelijk ook wel wat. Ik durf te wedden dat ze inmiddels ook een kijkje heeft genomen op de site, haha. Het is leuk om mensen enthousiast te zien over iets waar je zelf ook blij mee bent.

 
 
Ook testte ik de voile zak (38 cm hoog, 28 cm breed) voor het brood. De verkoopster bij de bakkerswinkel vond het de eerste keer reuze interessant, ik zag een kleine aarzeling, maar ze schoof de zak moeiteloos over het gesneden brood heen. Het brood blijft eigenlijk prima in de zak, de korst blijft lekker knapperig.
 
Inmiddels heb ik nu de zak en de netten dus een paar weken in gebruik en ik moet zeggen dat het me stiekem wel heel erg goed bevalt. Ik denk zelfs dat ik manlief gewoon een tip ga geven voor Moederdag :-), want ik vind het ook een mooie prijs, zie cadeau-cadeau.nl
 
De bakker en de groenteboer zijn inmiddels ook helemaal gewend. Geen gedoe mee gehad, niets! En omdat ik ze na gebruik meteen weer in de zijvak van mijn leren schoudertas doe, gebruik ik ze ook prima voor andere aankopen.
 
Ik was de zakken wel regelmatig mee in de witte was en ze blijven de vorm en stevigheid behouden en ....ze zijn goed schoon te wassen. De netten zijn echt stevig, vertonen ook geen halen of iets dergelijks. En hoewel op de verpakking stond dat ze in de was iets zouden krimpen, heb ik daar maar weinig van gemerkt.
 
Je merkt dat mijn enthousiasme er vanaf spat, maar het lijkt me een goed plan om de review over een paar weken nog eens aan te vullen.Want de zakken horen langer mee te gaan dan die paar weken dat ik ze nu gebruik natuurlijk! De terugkoppeling volgt dus nog. Ik ben zelf namelijk ook erg benieuwd hoe ze er dan uitzien (foto) en of het nog bevalt. Ik heb een positief vermoeden...
 
Dit weekend gaan we naar Antwerpen en ik popel om ze te gaan gebruiken in de leuke verpakkingsvrije winkel!
 
 

9 opmerkingen:

 1. Wat goed,dat het gewicht op de zak staat. Ik heb hele lichte gekochte netjes. Zelf had ik er een paar gemaakt van vitrage. maar die waren toch zwaarder en daardoor betaalde ik meer voor het toch al dure biospul. Die zelfgemaakte zijn nu voor brood.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn handige zakken, maar je kunt ze beter bij http://www.re-sack.com/nl/ bestellen ,dan ben je voor diezelfde zakken maar € 10,50 kwijt incl verzenden ipv € 15,95 bij http://www.cadeau-cadeau.nl/.
  Dit even als tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat toevallig, ik heb ze ook pas aangeschaft. Ik weeg de groenten en het fruit eerst op de weegschaal en doe ze dan pas in de re-sack en daarna plak ik er de prijssticker op als ik bij de natuurvoedingswinkel ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Zulke netzakken heb ik ook, staat ook gewicht op maar dan 42 gram. Ze zijn echt superhandig dus ik kan me je enthousiasme voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig dat het gewicht op de zakken staat. Hoewel het daar niet om gaat, vind ik ze nog prachtig mooi ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ..ik gebruik dergelijke netjes en broodzak al jaren en het bevalt erg goed! Geef ze ook als verjaardagskado aan vrienden en familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed zeg . Laat ons weten hoe de winkel in Antwerpen was..ik ben heel nieuwsgierig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk en enthousiast verhaal! En geweldig dat de lokale middenstand zo geïnteresseerd en positief reageert ook.

  Die zakken klinken erg handig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke blogje , ik zag u via andere blogsters, zo werkt dat
  ik volg meestal blogjes die dezelfde hobby,s delen
  Bedankt voor het delen...liefs ☀️

  BeantwoordenVerwijderen