donderdag 9 april 2015

Drukke schema's

Het lijkt bij ons wel of we steeds chaotischer leven om de ballen in de lucht te houden. Dat heeft niet in de minste plaats te maken met het werk van manlief, waar meestal werkelijk geen pijl op te trekken valt. Maar ook met het feit dat we ver bij onze familie vandaan wonen.

Zo had ik vorig jaar samen met mijn nicht besloten om op 2e Paasdag een soort familiemiddag op te zetten. Nadat tien jaar geleden binnen een zeer kort tijdsbestek drie familieleden kwamen te overlijden ( oma, oom en mijn moeder) hebben we elkaar verder nooit meer compleet gezien. Leuk!
En voor ik het wist was het al zover. Vooralsnog zou dit ook prima in zijn werk gaan wat het werk van manlief betreft. Omdat mijn oudste broer graag een keertje de filmpjes van vroeger wilde bekijken, hadden we vooraf met mijn vader en broers en aanhang een soort filmuurtje gepland.

Een paar dagen voordat het Pasen werd, bleek manlief op 2e Paasdag naar Noorwegen te moeten voor zijn werk dat de dag erna zou beginnen. Hij kon wel regelen dat hij de allerlaatste vlucht zou nemen, maar hoe we het verder zouden regelen was even puzzelen. Ik wilde namelijk niet uren met vermoeide kinderen in de trein zitten en bovendien moesten de kinderen de volgende dag naar school. Dus mocht het geheel niet te laat worden.

We besloten dat we 's ochtends met 2 auto's naar het Station zouden rijden, waar ik mijn autootje achter zou laten. Vervolgens zouden we in de auto van manlief naar het noorden van het land rijden om daar de filmochtend en het merendeel van de familiemiddag bij te wonen. Daarna zouden we met zijn allen in de auto naar Rotterdam gaan waar manlief ons ( de kinderen en ik) bij het Station zou droppen en hijzelf naar Schiphol zou rijden. Ik kon dan met de kinderen een betrekkelijk korte reis maken ( korter dan vanaf Schiphol) naar het zuiden des lands. Om op het station van Bergen op Zoom samen met de kinderen in de auto te stappen om slechts een kwartiertje na bedtijd van de kinderen thuis te komen, wat toch te overzien was. Volg je het nog? ( Ja, we denken in mogelijkheden :-))

In die week vooraf kreeg ik van NS het bericht dat het avondretour in April tijdelijk terug was. Voor 5 euro kon je via de spoorwinkel zo'n kaartje bemachtigen. Vanaf 18.30 uur kon je daar gebruik van maken. Hoewel ik geen retour nodig had, leek het mij wel de goedkoopste oplossing om van Rotterdam naar Bergen op Zoom te geraken. Het enkeltje zou mij dan maar 5 euro kosten (in plaats van 12,50 euro, dus 7,50 korting) en de retourreis hoefde ik niet te maken. Voor de kinderen kon ik een railrunnerkaartje aanschaffen van 2,50 euro. Maar helaas, de actie was nog maar net begonnen of de kaartjes waren uitverkocht. Kennelijk hadden meer mensen mijn plan opgevat en was het succes te groot zodat òf de kaartjes echt op waren, òf de NS de stekker eruit heeft getrokken vanwege teveel verlies. Ik kan me voorstellen dat je met het avondretour ook een hele lange enkele reis kunt maken en dit dus nog meer scheelt.

Het plan dat we uitgedokterd hadden voor 2e Paasdag liep tot onze eigen opluchting gesmeerd, al was het natuurlijk wel een lange en drukke dag. Maar gezellig was het zeker ook! We genoten van de filmochtend, het weerzien van de familie en we kwamen volgens schema thuis. Manlief kwam volgens schema op het vliegveld aan. De kinderen kregen genoeg bedrust om uitgerust op school te komen....Maar toch....deze week maar even rustig aan! Ik merk toch dat al die drukte de dagen erna zijn weerslag heeft. Dus naast alle vaste afspraken zoals zwemlessen, logopedie enz. maar even niet teveel doen.

4 opmerkingen:

 1. Kon je toch nog ontspannen genieten van die dag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een drukke dag zeg. Petje af, ik zou het niet vol kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pffffffff ja logisch dat je dan de week erna ff pas op de plaats maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat je even wat rust in de tent wilt. Ik heb er ook altijd last van als het druk is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen