maandag 13 april 2015

Zwemdiploma B

Afgelopen zondag stond in het teken van het behalen van het zwemdiploma (B) van zoonlief. Die dinsdag ervoor had hij te horen gekregen dat hij mee mocht doen. Wat was hij trots!

De dagen tot aan het diplomazwemmen merkte ik dat de spanning opliep. Zondagochtend was ons ventje al vroeg wakker, hij had er zin in! Gelukkig kwam manlief even later op tijd thuis van zijn werk om mee te gaan naar het diplomazwemmen. De opa's en oma's had ik niet meer op tijd kunnen mobiliseren, want de ene helft was ziek en de andere helft had (werk)afspraken staan. Jammer, maar dat heb je als alles op zo'n korte termijn is.

Het afzwemmen voor het A-diploma liep uit en daarom moesten we wachten en begon het zwemmen voor B wat later. Wachten duurt lang, maar dan helemaal! Allemaal jongens en meisjes die gespannen waren! Een drukte van belang in de hal van het zwembad met alle familie erbij.

Maar dan ineens was het zover dat we naar de kleedhokjes mochten en van daaruit verder naar het zwembad mochten. Even later stonden er 36 gespannen kinderkoppies aan de rand te wachten op de instructies. Toen de kop er eenmaal af was, zag je de gezichtjes ontspannen. Het ging goed! En op het laatst werden er steeds meer grapjes gemaakt. Iedereen was uiteindelijk geslaagd en natuurlijk ook trots!
 
 
Hoewel we verder geen familie mee hadden, had zoonlief thuis niets te klagen over de aandacht via telefoon, Facebook en e-mail. Het was echt een feestje, met taart erbij. En zo hoort het natuurlijk ook.
De spanning was er helemaal af en vanochtend stond zoonlief al op tijd naast ons bed, hij had zin om naar school te gaan (zoals vrijwel bijna altijd), om het goede nieuws te delen!


8 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd!

  Wij gaan zoonlief morgen opgeven voor B. De lessen zijn hier alleen in de lente en zomer dus binnenkort mag hij beginnen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, zo vlak voor de zomer. Hartelijk gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd, leuk hoor dat hij ook diploma B erbij heeft.
  gr. Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Heerlijk dat het diploma binnen is!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen