maandag 11 mei 2015

Flip de beer

Op schooltv is er een programma dat heet "Flip de beer", het gaat over een knuffelbeer die telkens bij iemand anders komt logeren. In de klas van dochterlief circuleert ook een dergelijke logeerbeer. Na het weekend komt de beer weer terug in de klas en wordt het verslag dat door de ouders is gemaakt in de klas voorgelezen.Op die manier kunnen kinderen bij een ander meekijken en kan het betreffende kind iets van thuis laten zien.

Vlak voor de meivakantie kregen wij Flip mee naar huis. Dochterlief was helemaal blij, zij mocht nu - eindelijk- ook Flip mee. Helemaal prima natuurlijk. Ik had me toen alleen nog niet gerealiseerd dat dat dan voor ruim twee weken zou zijn.

De hele vakantie werd de beer overal naartoe gezeuld, wat soms best een beetje stressvol was. Je moet er toch niet aan denken dat je 'm kwijtraakt! Dat de beer tussen de spaken van de fiets komt, meegekleurd wordt bij het knutselen. Of dat onze puberende mini-hond er ineens een leuke prooi in ziet!

De meivakantie duurde dit jaar geen drie, maar twee weken. Toch bleek dit nog best een lange periode te zijn: Koningsdag, de zwemlessen, de wandeltochten in het bos, bezoeken aan de speeltuin,een weekend logeren bij opa en oma, bezoek aan Antwerpen, verjaardag manlief, Moederdag....Je maakt wat mee als beer!

Gisteravond hing ik na een druk weekend uitgeteld op de bank om tot de ontdekking te komen dat ik het verslag nog moest maken omdat de beer de volgende dag (vandaag dus) toch echt weer mee naar school moest.

Dus niks luieren, maar aan de slag met de foto's, de printer, een verhaal maken etc.!
En dat ging lekker soepel: eerst was het papier op, gelukkig hadden we nog gekleurd knutselpapier. Vervolgens bleek de toner van de printer op te zijn, gelukkig hadden we er nog een op voorraad. Daarna kon ik niet van die plastic insteekhoesjes vinden (ook op)...Kortom het werd nog een hele bevalling. Maarrrrr.... het is gelukt!

Vanochtend hadden we een blije dochter die het verslag schaterend goedkeurde. En even later was daar een zo niet nog blijere moeder, namelijk toen de Flip de beer weer veilig en met alle attributen op school was.....

3 opmerkingen:

 1. Wat een lieve foto!

  Het is hard werken voor de moeders waar Flip logeert... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond Flip ook altijd een erg intensieve gast...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inmiddels 11 jaar geleden dat Flip voor het eerst bij ons logeerde. Als eerste ging hij altijd in bad zodat hij schoon aan onze logeerpartij begon. De kids vonden het altijd leuk om hem te wassen. En ja, dat verslag, eigenlijk een opdracht aan de ouders want de kids zijn hier veel te klein voor. Toch leuke herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen