woensdag 1 oktober 2014

Kinderboekenweek

Vandaag ging de Kinderboekenweek van start. Onze kinderen hadden de afgelopen week op school een dansje geleerd dat bij het liedje "Feest"hoort, het thema van de Kinderboekenweek. Om het extra feestelijk te maken mochten de kinderen verkleed naar school.
Ik hield mijn hart vast, want met Sinterklaas, met Kerst en met Carnaval mogen ze zich meestal ook verkleden en dat leidt meestal tot nerveuse kinderen hier thuis. Aanvankelijk vinden ze het allemaal wel heel erg leuk, maar naarmate het moment nadert komen er kwalen opzetten. En ja hoor, gisteren klaagden beide kinderen over hoofdpijn en buikpijn. En dat terwijl ze echt niet verkleed hoeven als ze niet willen.
Gisteravond hebben we uitgezocht wat ze aan wilden hebben. En allebei riepen ze dat ze ook geschminkt wilden worden, waardoor ik in de stress schoot, want ik dacht dat ik het met de schoonmaak weggegooid had. Maar nee, dat is dan het voordeel van een opgeruimder huis, de schmink had de schoonmaakronde overleefd en was zo gevonden.
Zoonlief ging net als alle andere keren als cowboy en dochterlief ging als vlinder/prinses/fee. Om stress te mijden legden we alles al klaar. Maar vanochtend waren ze allebei vroeg wakker. Aankleden en eten was zo gebeurd, net als tandenpoetsen. Een half uur voordat we hoefden te vertrekken zaten jut en jul verkleed, geschminkt en al klaar.

Toen we eindelijk weg konden, moest er eerst nog een rondje wc plaatsvinden en vervolgens gingen we in de auto. We kwamen ongeschonden aan, wat wel erg prettig is, aangezien we bij de andere verkleedactiviteiten nog wel eens de auto schoon moeten maken of de kinderen met een bakje op schoot zitten.

Ik moet zeggen: het was een hartstikke leuk gezicht al die kinderen in outfits. Even later stonden we allemaal op het plein en begon de aftrap van de Kinderboekenweek met het ingestudeerde dansje. De spanning was eindelijk van de gezichtjes af en het was nu ook echt een feest. Aankomende week zullen er allerlei leuke activiteiten zijn en volgende week donderdag wordt de week afgesloten met een boekenmarkt en kun je op school met korting nieuwe kinderboeken kopen of tweedehands.

Ik moet eerlijk bekennen dat het nu bij ons meer leeft nu zoonlief in groep 3 zit en hij kan lezen. Maar of ik ook daadwerkelijk boeken ga kopen, dat weet ik nog niet. Ik vind dat ze bij de bibliotheek ook een ruim aanbod hebben en er ook leuk aandacht aan besteden. Maar aan de andere kant is een ( tweedehands) boek ook een leuk cadeau voor bijvoorbeeld 5 december of Kerst. Zeker met de leuke aanbiedingen.

6 opmerkingen:

 1. Laat me raden, zoiets als Waar is het feest dan? Hier, hier.....
  Bij ons was het ook. Na een toneelstukje van twee leerkrachten gingen de kinderen ook hierop dansen in de gemeenschapsruimte. Als biebmoeder mocht ik de bieb versieren voor het feestje....
  Fijn dat de kinderen hier van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En een goed kinderboek tweedehands kopen? Doe ik regelmatig en er geen verschil met nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mezelf koop ik inderdaad ook veel tweedehands, maar voor de kinderen koop ik weinig of geen boeken omdat het prima gaat via de bibliotheek. Maar tweedehands is zeker ook gewoon een optie hoor.

   Verwijderen
 3. Schattig! De bieb is de ultieme plek om gratis heel veel boeken te kunnen lezen. Mochten je kindjes echte boekenwurmen blijken te zijn, dan kun je altijd nog boeken cadeau doen. Ik vind het zelf geweldig om kinderen bij speciale gelegenheden zoals verjaardag of in december een boek cadeau te doen, dus dat is misschien ook wel een leuke cadeautips voor opa's, tantes, oma's en ooms en iedereen die zich aangesproken voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als kind kreeg ik met mijn verjaardag en de Kinderboekenweek een boek cadeau, dat koester ik. Ik was dan ook vastbesloten om dat bij mijn kinderen ook te doen. Maar de grote dame leest in zo'n snel tempo dat een boek vaak al in 3 uur uit is en er komen van alle kanten zoveel boeken in ons huis. Ze hebben alle bei een extra groot lidmaatschap bij de bibliotheek (dan kost het €8,- per jaar maar nooit meer boetes betalen!) en een boek krijgen is een heel bijzonder kadootje.
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet dat het Kinderboekenweek is! Hier op school hebben ze er geloof ik geen aandacht aan besteed. Ik zal mijn zoontje eens vragen vanmiddag als hij thuis komt!

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen