maandag 20 oktober 2014

Herfstversiering

Afgelopen zaterdag zag ik dat de eiken bij het zwembad waar de kinderen zwemles hebben prachtig gekleurde bladeren lieten vallen. En nu het hier allemaal nog even droog is, kun je daar heel leuk mee knutselen.

Met vier stukken heel stevig ijzerdraad in de kofferbak reden we vanochtend naar het zwembad.

Het is heel simpel en o-zo leuk! Je rijgt gewoon alle bladeren op het ijzerdraad en sluit nadien beide uiteinden af met een oog. Die ogen haak je in elkaar, je verdeeld de bladeren gelijkmatig over de krans en het resultaat: een prachtige krans van bladeren. Zorg er wel voor dat er heel veel bladeren aanzitten, anders zakt de krans uit als je 'm ophangt.

Manlief en ik hadden meer bladeren geregen en daar maakten we ( gewoon buigen) een spiraal van die we aan de haken hebben gehangen waar normaal de "hanging baskets" aan hangen( foto volgt later, het was nu te donker).

Het rijgen deden we in het begin blaadje voor blaadje, maar dat schoot niet op, dus stapelden we eerst wat blaadjes op elkaar die we er ineens opprikten. Wel uitkijken dat je niet je vingers mee prikt natuurlijk.

Kosten: alleen het ijzerdraad en tijd.

De kinderen vonden het geweldig zo met z'n allen en we hadden veel belangstelling van wandelaars/ bezoekers van het zwembad.
En het resultaat mag er zijn! Ook leuk om iemand cadeau te doen natuurlijk...

6 opmerkingen: