vrijdag 17 oktober 2014

Vintage

Hoewel ik er erg op let dat er geen kwalijke teksten op de kleding van de kinderen staan, zoals "sexy thing" of iets dergelijks ( echt bij een kleuter op het shirt zien staan), kwam ik vorig jaar met een shirt thuis waar "vintage 1976" op stond. Ik zag er aanvankelijk geen kwaad in, maar voor manlief  was  de combinatie "vintage" en 1976 toch even slikken, aangezien dat zijn geboorte jaar is. Wat heb ik hem ermee geplaagd!- maar ik krijg het dubbel en dwars terug.

Dit jaar ben ik 35 geworden en "zuunigert" als ik ben, kijk ik nu af en toe al vast naar aanbiedingen op vakantiesites, zodat we ook in de zomervakantie van 2015 tegen een redelijk ( nou ja, hoogseizoen is altijd even schrikken) bedrag een eindje van huis gaan. Meestal moet je dan ook iets van een leeftijdscategorie invullen.
En wat schetste afgelopen week mijn verbazing? Ik val nu ineens in een oudere categorie. Niet langer van 26-34, maar echt een ander hokje van 35-45. - slik-

Vervolgens kom ik thuis met een shirt waar (weliswaar ieniemienie maar toch echt) "vintage 1978" op staat. Bah dat komt toch wel erg dicht bij 1979. Het zal niet lang meer duren of we zijn een volledig vintage-stel. ;-)

Maar leest u vooral het onderste zinnetje van het plaatje:

Afbeeldingsresultaat voor vintage 1979

11 opmerkingen:

 1. hihi, hier ook bouwjaar 1979. En ja, ik vind mezelf ook wel erg snel richting de 40 kruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als 1978 al vintage is, zullen wij dan intussen onder het kopje antiek vallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah oud wijf! Grappig want ik zat gisteren nog te zeuren over dat ik steeds verder moest scrollen naar mijn leeftijd. En mensen die geboren zijn in 1990 zijn ook al lang afgestudeerd, wtf???

  Maareh jij komt toch komend jaar gewoon naar Brekkestø op vakantie of niet? We hebben een hele huiskamer voor gasten of een enorme tent in de tuin. Natuurlijk gratis voor lieffies <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, gaat zo snel hé met de leeftijden. Ik doe nu gewoon alsof ik 38 ben ipv 48 en zo voel ik me ook écht.
  Enne, niks mis met vintage. Zo wil ik ons volgende huis in gaan richten. Dus veel op marktplaats en in kringloopwinkels rondstruinen of roepen dat ik oude spullen mooi vind. Zo hebben wij al heel wat krijgertjes qua meubels en de gevers zijn blij dat spullen van henzelf of hun ouders weer een nieuw en bekend plekje krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik ben net dertig, vooraf even slikken, maar vanaf de dag zelf 'own' ik het helemaal. 30 is voor nu precies goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat is ook waar, die laatste zin :-)

  Ik ben van 68 en beschouw iedereen later dan 70 geboren als "jong".

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als jullie al vintage zijn , wat moet ik dan met mijn 1964 ;) . Ik vind niets mis met vintage , het is vinden wij veel mooier en degelijker vaak vooral in meubels dan spullen van nu . Onze zoon van 22 is gek op oude meubels zijn bed is jaren 40 .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, ik heb dus in 2000 voor het eerst een email-adres aangemaakt.... En dom genoeg dus naam 2000 @ gmail .com ipv naam 1985 @ gmail . com.... Toen niet zo goed over nagedacht.

  En besefte me kort geleden dus opeens dat mensen zo'n email-adres nu dus ook aanmaken voor zichzelf, omdat ze in dat jaar zijn geboren. Voelde me dus ook erg oud :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zou ik dan bijna middeleeuws zijn met mijn 68 jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk toch! Ik ben van 1972, nog meer vintage!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen