zondag 13 januari 2019

Vooruitzichten

De eerste schoolweek van het nieuwe jaar zit er weer op. Ik ben altijd weer blij met ritme en regelmaat. De kinderen ook, zo niet nog meer dan ik. Dan weet je waar je aan toe bent en hoeveel ruimte je verder nog hebt om spontaan in te vullen.

De vakantie was ook heerlijk, maar vloog voorbij. Gevuld met de bekende feestdagen die we eenvoudig vieren en met bezoekjes van en aan vrienden, vriendinnen met en zonder kinderen vanuit alle hoeken. Gezelligheid! En ook dankbaarheid dat we zulke fijne vriendschappen mogen ervaren.

 Het begin van een jaar voelt meestal toch een beetje als een belofte, alleen weet je nog even niet welke. Dat ontvouwt zich vanzelf en ligt merendeels buiten je beïnvloedingscirkel. Alles komt ogenschijnlijk vanzelf in beweging en valt weer op z'n of 'n plek. Waar beweging komt, komt ruimte voor iets nieuws om door te groeien. Al was dat maar door de kalender en de tijd die doortikt. 

Dochterlief wordt dit jaar 10 en zo hebben we twee tieners in huis. Zelf word ik dit jaar 40. Mooie ronde getallen. En hoewel je niet anders bent dan anders, geeft het stof tot nadenken, terugblikken, maar bovenal vooruitkijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten