dinsdag 19 augustus 2014

De laatste vakantiedagen, update

De laatste dagen van de vakantie vliegen voorbij!
Sowieso hadden we ( voordat de vakantie begon) heel wat afspraken voor het einde van de vakantie gepland staan, omdat vrienden, familie en kennissen in deze periode allemaal ook weer terug zijn van de vakantie. Maar ook gaat het nu hard omdat we in een soort roes zitten na het overlijden en de crematie van schoonvader.

De kinderen vinden het allemaal geweldig al die drukte. We hebben veel aanloop en zijn veel op pad. En niet in de laatste plaats omdat ook de verjaardagen ( van dochterlief en van mezelf) elke keer weer een beetje gevierd worden. Aan de ene kant is het wel heel fijn zo thuis, maar aan de andere kant kijken de kinderen ook uit naar het begin van een heel nieuw schooljaar. En dat is natuurlijk ook een goed teken!

Verder proberen manlief en ik hard aan het klussen te trekken, om de klusjes die we voor de herfst af hadden willen hebben ook echt gedaan te krijgen. Zoals het verder isoleren van het dak, het herstellen/ schilderen van de dakkapel enzovoorts.

Helaas blijkt het ook echt een periode te zijn waarbij van veel vrienden en kennissen dierbaren komen te overlijden. Als je gaat trouwen blijkt ineens je halve vriendenkring te gaan trouwen. Als je kinderen krijgt lijkt iedereen in je omgeving dezelfde plannen te hebben. Maar nu met het overlijden van schoonvader, lijkt het wel of het ene overlijdensbericht na de andere binnenkomt. We zitten nu natuurlijk ook in een leeftijd waarbij ouders, grootouders enz. ook op leeftijden komen waar dat meer gebeurt.

Volgende week begint na een druk weekend het "normale" leven weer en komt er waarschijnlijk hopelijk weer wat rust en regelmaat in de tent.

3 opmerkingen: