woensdag 2 juli 2014

Kinderfeestje

Vandaag is het feestje van dochterlief. Ze wordt in de vakantie 5 jaar en omdat iedereen dan op vakantie is, mocht ze haar feestje ruim vooraf ( precies een maand) geven. Het wordt haar eerste echte kinderfeestje. Er komen 5 door haar gekozen vriendinnetjes. Samen met haar broer, is het dus een feestje met 7 kinderen.

Hoewel ik meestal aardig van het plannen ben en ik ook echt al wat dingen verzameld had voor het feestje, was het maandag toch echt hoog tijd om daadwerkelijk een "programma" in elkaar te draaien en alle lose ideetjes met elkaar te verbinden. Het loopt op zo'n middag vanzelf wel is de ervaring.
Het wordt een prinsen en prinsessenfeest met een speurtocht naar de schat.
Lekker origineel.
Nee inderdaad niet echt/ echt niet, maar we hebben wel alles zelf bedacht.
Tot en met de spelletjes aan toe.

De dames en de heer gaan eerst een kroontje versieren met plak-diamanten en parels enzo en daarna gaan we naar een park met een soort kinderboerderij ( dieren achter een hek) hier in de buurt alwaar we een speurtocht doen. We doen er een paar opdrachten/spelletjes en uiteindelijk zullen we de schat vinden.

Het was nog wel even nadenken wat voor spelletjes we zouden doen ( vooral niet ingewikkeld). En vooral inschatten hoeveel tijd dat ongeveer zou gaan kosten ( niet te lang). Maar ik denk dat we een reëel programmaatje in elkaar gedraaid hebben. Iets met kegelen, eierlopen met een lepel ( het ei is een bal en de lepel een aardappelopscheplepel), aardappel werpen, voorwerpen onder een kleedje raden enz.

En met dat mooie weer mogen we eigenlijk niet klagen zeg! We sluiten daarom af met een picknick en natuurlijk de schat......!

Omdat de jarige in spee in alle opwinding nog niet geïnformeerd heeft naar de inhoud van het feestje, hebben we besloten dat we het een verrassing laten. Manlief en ik hebben al zo'n voorpret!!!

10 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee om het voor de vakantie te doen. Mijn jongste zoon is ook in de zomervakantie jarig, en daardoor vieren we het kinderfeestje vaak pas in februari... Net alsof je het moment dan hebt gemist.

  Het klinkt als een leuk feestje Spaarmoeder. Ik houd van feestjes die thuis worden gevierd en niet ingekocht.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ervaring met feestjes is dat je echt niet groots uit hoeft te pakken. Dat je het nu al " een verrassing" noemt, is goed gekozen. Spelletjes als stoelendans, spijkerpoepen, cadeautjes verstoppen doen het altijd goed. Cake versieren ook. Maak een draaiboek. En o ja, mocht er èèn kind zich gaan misdragen, dan is dat meestal de jarige. Alle spanning, enthousiasme en lekkers wordt de jarige vaak teveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat dochter niet eens weet wat haar en de andere feestgangers te wachten staat. Volgens mij gaat het een heel gezellig feestje worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah ook jouw dochtertje heft haar eerste echte feestje. Zo schattig hoe ze daar mee bezig ben, Ik heb inmiddels het feestje gehad. het viel me 100% mee, Veel plezier in ieder geval met de speurtocht,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk!
  Wij hebben vrijdagmiddag het kinderfeestje van Zoonlief, die (ook) 5 geworden is.
  Als ik je een tip mag geven: probeer niet teveel te plannen. Als kinderen 'gedwongen' spelletjes moeten doen en een heel programma af moeten draaien is het spontane er snel af. Vaak weten ze zich heel goed met elkaar te vermaken. Zeker als je naar de kinderboerderij (waarschijnlijk met speeltuin?) gaat.
  Just my 5 cents. :)
  Heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Hoi Sofie, het is een los programma hoor. Zeker niet gedwongen. Het is een soort park waar dieren zijn, geen speeltuin. Maar wel een groot grasveld en zo'n landhuis. Prima plek voor picknick en spelletjes. Genieten!

   Verwijderen
 6. Ben benieuwd! En voorpret is erg leuk ja :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk en origineel idee, je hoort nogal eens dat er naar een speeltuin/park, bios of zo gegaan wordt, dan naar McDonalds, en wat het allemaal dan kost... je schrik je naar. Mijn kleinzoon ging een poosje geleden carten....toppunt van decadentie!!!
  (Dat vonden wij tenminste)
  groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen