vrijdag 16 mei 2014

Riedeltjes

Afgelopen week kwam ik erachter dat de gympen die ik nog niet zo lang heb, toch al echt stuk zijn gegaan. Ik had wat goedkopere gekocht in een zaak waar ik normaal niet kom, maar dat bleek dus duurkoop te zijn. Jammer, maar dan weten we dat ook weer. En ze zagen er nog wel zo degelijk uit!
Vanochtend ging ik op pad voor nieuwe. Bij de kassa stonden een aantal mensen in de rij en elke keer als de winkelmedewerkster van iemand de schoenen aannam draaide ze hetzelfde riedeltje af. Dat je je schoenen het beste in kunt spuiten met het goedje dat op de toonbank staat omdat dat vuilafstotend en waterdicht maakt. Ik gebruik ook van die spray, maar koop dat altijd bij Action waar het een fractie van de prijs is die in de schoenenwinkel gehanteerd wordt.
Voor mij was een mevrouw met een soort sandalen, of eigenlijk slippers met extra bandjes van leer. Toen ze aan de beurt was werd hetzelfde riedeltje weer opgesomd. En bij het woord "waterdicht" moest ik toch even gniffelen. De mevrouw voor mij en de winkelmedewerkster keken me vragend aan. Ik gaf aan dat waterdichte slippers toch wel heel fijn moesten zijn straks. De mevrouw voor mij kwam niet meer bij van het lachen. De winkelmedewerkster vond de grap niet zo geslaagd.

10 opmerkingen:

 1. Erg,als je zo op de automatische piloot werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoo irritant, dat soort verkoopspraatjes. Bij de kapper doen ze dat ook altijd over hun producten die je zogenaamd écht niet kan missen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die is wel erg leuk! De verkoopster heeft vast als opdracht gekregen: bij elke klant proberen een spuitbus te verkopen. Kan je zien hoe ze (niet dus) met haar werk bezig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die komt ook thuis.... amai zunne, stonne ze me gewoon uit te lagge eej, gin ideej waarom!

  Die allergoedkoopste nep-allstar gympen van de Van Haren gaan wel redelijk lang mee, maar liep tijdens mijn zwangerschappen ook op van die wat leukere gympen, kosten ook iets meer, en die begonnen ook steeds na een maandje of wat na te laten. Erg jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sommige mensen nemen hun werk te serieus of hebben gewoon heen gevoel voor humor.
  Ik heb wel gelachen ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hihihihihihi

  maar kan wel met teva's

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het echt humoristisch. Flauw van de medewerkster dat ze de humor er niet van kon inzien.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen