zondag 25 mei 2014

Gratis voorstelling tent opzetten

Vanwege het mooie weer hadden wij het plan opgevat om onze nieuwe, maar wel tweedehands tent eens uit te proberen.  Ook had ik vriendin en gezin  uitgenodigd voor deze voorstelling die wij weg zouden geven bij het Grevelingenmeer. En ja, ze hadden wel zin in zo'n gratis voorstelling!

Nou ja gratis, je moet tegenwoordig op steeds meer plekken in Nederland betalen om van de natuur te mogen genieten. In dit geval kostte het toch mooi 4 euro aan parkeerkosten.
En we hadden koud de deuren van de auto open gedaan en één teen aan de grond gezet toen er meteen kaartcontrole kwam. Dan weet je ook meteen waar je voor betaalt, banen creëren heet dat. :-)

Maar goed, op naar de voorstelling.
Die bestond zoals gezegd uit het opzetten van een tent. De tent die wij in het najaar tweedehands hadden gekocht voor een appel en een ei. En thuis in de woonkamer nog wel uitgebreid bekeken hadden, maar nog nooit opgezet hadden. En waar geen handleiding meer bij zat. We houden wel van uitdagingen zullen we maar zeggen. En ja, het Grevelingenmeer leek ons een mooie plek om die uitdaging aan te gaan.

Nadat we een plek hadden gevonden tussen de campers en caravans kon de voorstelling beginnen. Het uitrollen van de binnentent op het gras dat vol lag met droge ganzenpoep. Dat krijg je gratis bij die 4 euro meegeleverd :-)

We wisten dat het model een grote koepeltent (diamantvorm) met aan weerszijden een stukje tunneltent zou zijn. Hmm, even kijken waar we zullen beginnen zo zonder handleiding. Eerst de koepel dan maar opzetten? En aansluitend de zijkanten?

De kinderen hadden inmiddels groot plezier met het verzamelen van schatten uit het water, zoals oesterschelpen, ganzenveren en krab-onderdelen die aangespoeld waren.

Vervolgens moesten we alle stokken met kleurtjes in elkaar zetten en door de lusjes met dezelfde kleurtjes halen. Een kind kan de was doen.
Dan vastzetten, even pauze nemen ( de innerlijke mens wil ook wat!) en als laatste het tentdoek erover, spannen met haringen.
-Klaar-

Het viel ons reuze mee. En vriendinnetje & co ook. En het was nog behoorlijk snel ook.
Nee, niet zo snel als de tipitent die vriendinnetje en familie op gingen zetten, maar die hadden vaker geoefend en hadden ook maar 1 stok/paal ( super!).

Maar onze tent was ook echt supergaaf!!! Beter dan we dachten eigenlijk. En ruimer met de leefruimte en de grote cabines aan weerszijden van de koepel.

 
Kijk, toch leuk zo die tipi en die koepel naast elkaar aan het water.

 
Dat wordt veel lol deze zomer!

13 opmerkingen:

 1. Heerlijk, kamperen met de tent. Doen wij ook graag. En als het dan zo makkelijk gaat met het opzetten is kamperen helemaal een eitje. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig plaatje. Je dus hoeft eigenlijk helemaal niet zo ver van huis:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoef niet eens de link te volgen ik zag de tippi al.
  Tipje van mipje ;-0 Als je zeg maar een storm wilt overleven moet je de scheerlijnen ook nog even vast zetten met haringen. En die moet je wel een beetje goed spannen zodat de regen eraf loopt mocht het dat doen. Kost ook nog ongeveer 10 minuutjes. Het is trouwens een prachtige tent. Kom es naar Friesland, hier vlakbij is een leuke minicamping ga ik lekker koken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de scheerlijnen doen we als we voor het "echt" gaan. Maar ach voor een windvrije middag was het even genoeg.
   Friesland gaan we ook eens doen!

   Verwijderen
 4. Stoer hoor. Om zomaar een tent te kopen zonder handleiding en en hem dan ook nog eens (met publiek!) op een openbare plaats voor de eerste keer in elkaar te zetten!!
  Dan had ik echt eerst geoefend in mijn achtertuin ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is het betere werk :-)
  Wij hadden vroeger een bungalowtent met drie slaapcabines. Als het ding stond had je er heel veel ruimte in en dat vond ik wel fijn. Minder fijn was dat het drie uur duurde voordat alles goed en wel stond en was ingericht.
  Op zeker moment hadden we dat helemaal gehad en hebben hem verkocht. Later nog wel gekampeerd, maar dan in een tent die al stond ;-)

  Leuk hoor, samen met vriendinnetje. Heb je al Noors geoefend? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat fijn dat het opzetten zo snel ging, en ja zo'n tipi gaat sneller, maar je gaat niet voor snelheid denk ik.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En je huwelijk heeft het ook overleefd, zo samen tent opzetten zonder gebruiksaanwzijgn? Pfff Knap! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk, je krijgt meteen zin om op vakantie te gaan toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, dat was leuk. Kon allemaal zonder mediation en dat soort dingen dus het is een goeie tent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie tent zeg! Fijn dat hij zo goed bevalt. Wij hebben ook een tweedehands tent. Hij staat nu weer op in onze tuin.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen