vrijdag 13 maart 2020

De bijzondere waan van de dag

Sinds gisteren is Nederland nog verder op slot gegaan. Geen handen schudden blijkt toch onvoldoende te zijn en inmiddels is bekend geworden dat het C-virus toch ook zonder symptomen overdraagbaar is.

De aankomende periode werken dus een record aantal mensen vanuit huis, iets voor het Quinnes book of records. Terwijl hogere scholen, universiteiten, musea etc. dicht blijven en alle evenementen, ook kerkdiensten, afgelast worden, wordt er verwacht dat je met een gerust hart wel je kinderen naar de lagere en middelbare school laat gaan.

Gisteren was het onvoorstelbaar druk in de supermarkt. Ik weet zeker dat we met meer dan honderd mensen waren, ik denk zelfs misschien wel ruim twee keer zoveel. Alle houdbare spullen verdwenen.Wie vandaag komt heeft de "pech" dat alleen het verse spul verkrijgbaar is. Wat een armoede:)

Vandaag begint het verwijderen van het plakband van de honderdborden op de snelwegen en zullen de bordjes 120 en 130 overdag niet meer geldig zijn.

Bijna lege vliegtuigen vliegen nog steeds rond omdat ze anders hun licentie verliezen om vanaf en naar het vliegveld te mogen vliegen. Binnen Europa zijn we toch niet krachtig genoeg om daar met z'n allen noodafspraken over te maken.

Boerengezinnen zijn aan het nadenken over de regeling om te stoppen nu de regering geld vrij heeft gemaakt om een heel aantal uit te kopen.

Volgens mij is het de meest ideale periode om in te stappen in de wereld van de beleggingen. Want als de beurs sinds 1987 niet zoveel verlies heeft geleden, kan het alleen maar beter gaan.

Het is een gekke tijd.

2 opmerkingen:

  1. Dat viel me vanochtend bij het boodschappen doen ook op. Niks uien,wortels,knollen,maar potten en blikken in de kar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En precies dat laatste deed ik vandaag, iets extra inleggen.
    Bizar hè, om proberen te verdienen aan beleggerspaniek.

    BeantwoordenVerwijderen