woensdag 26 augustus 2015

Regenwormen en tenen met rode nagels... en wat ze met elkaar te maken kunnen hebben.

Traditiegetrouw is er in onze omgeving een week voordat de scholen weer beginnen een spelweek. De hele week is er telkens op een andere locatie een spelprogramma. De rode draad van deze week is een piraten- en zeemeerminnenverhaal. Elke dag gaat het verhaal een stukje verder en wordt er een filmpje op internet gezet, zodat je 's avonds een beetje weet wat je morgen gaat doen.

Onze kinderen gaan ook een aantal dagen heen, behalve met het reisje naar Drievliet (vandaag). Dat vinden we niet nodig en bovendien zijn de zwemlessen vandaag weer begonnen en was er dus zwemles. De spelweek zorgt ervoor dat ze zich vermaken, maar ook dat er weer een beetje ritme in de dagen komt. Ook al zijn de tijden echte vakantietijden.

Maandag en dinsdag bracht ik daarom twee laaiend enthousiaste kinderen naar de speldag. Hoewel er steeds buien waren, was het gelukkig goed genoeg om het door te laten gaan.

Maandag was het verzamelpunt bij het bos. Gisteren werd er verzameld op een parkeerterrein, waarnaast een soort skate-veld was. Met allemaal van die ijzeren objecten waar met een skateboard of op skates overheen kan worden gereden en kunsten geoefend kunnen worden. Ik vind dat soort veldjes geen speelterrein voor onze kinderen, maar de meeste ouders lieten hun kinderen tijdens het inschrijven voor de dag op dat veldje spelen en leunden zelf tegen het hekwerk aan.

Er was ook een grote mevrouw, gezien haar leeftijd vast oma, van het formaat Erika Terpstra ( maar niet de uitstraling) die tegen het hekwerk aanleunde en met andere mensen stond te praten. Onze kinderen hingen een beetje om me heen, zochten eikeltjes, blaadjes, takjes en dergelijke. Omdat de opkomst nogal groot was, duurde het even voordat iedereen ingeschreven was en de dag van start kon gaan.

Opeens constateerde ik dat dochterlief niet meer naast me stond, maar gehurkt op één meter naast de eerder genoemde mevrouw was gaan zitten. Het was zo'n grappig gezicht zo'n grote mevrouw en zo'n mini meisje. Ze keek naar de voeten van de mevrouw. De twinkeling in de ogen van onze dochter verraadde dat er iets aan de hand was. Ik keek naar de voluptueuze mevrouw, gekleed in een uitbundige outfit met dito sandalen en knalrode nagellak op haar teennagels. De grote teen van haar ene voet stak uit haar sandalen. Aanvankelijk dacht ik dat dochterlief dus daar naar keek en wilde dochterlief daar weghalen, voordat ze iets daarover zou gaan roepen. Maar ineens zag ik dat ze niet alleen naar de teen keek, maar naar de enorme regenworm die in gestaag tempo op weg was naar de uitstekende teen met roodgelakte nagel.

Ik begreep meteen die gebiologeerde blik van dochterlief en twijfelde één seconde of ik er iets van zou gaan zeggen. Ik riep dochterlief bij haar naam, die meteen met haar wijsvinger voor haar mond "Sssst!!!" siste, maar tegelijkertijd de regenworm in de gaten hield. Alsof de regenworm zou schrikken van mijn geroep en zich zou bedenken. Dan zou alles verpest zijn!

De mevrouw maakte precies op dat moment een beweging en verplaatste haar voeten. De enorme regenworm werd onder de voet met de uitstekende teen geplet. De teleurgestelde blik van dochterlief zal ik nooit vergeten. Ze stond op en liep naar me toe. "Jammer he?" zei ze sipjes. Ik zei dat ik dacht dat die mevrouw wel enorm zou gaan gillen als de worm inderdaad over haar teen heen was gegaan. We giechelden, hielden het verder voor ons en kusten elkaar gedag. De speldag begon.

9 opmerkingen:

 1. Hilarisch! En o zo grappig dat je dan hoopt dat je kind niets gaat zeggen... Ik sis mijn leasedochters ook regelmatig een sssshhhhtttt toe, maar toch hoop ik stiekem in dat soort situaties dat kinderen wel iets zeggen, omdat ik het zelf op mijn leeftijd echt niet meer kan maken... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, wat een mooi moment om samen te delen, jij en dochter. Heerlijk!

  (En nee, ik denk niet dat ik het zou waarderen als die worm over mijn tenen was gekropen....)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi voorval! Ik kan me voorstellen dat je dochter dat interessant vond!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig verhaal maar waarom moet je er bij vermelden dar de dame van het formaat Erica Terpstra is?
  Ik, en ik ben geen zure oma en ook niet van dit formaat, zie hier de relevantie niet van in. Eerljk gezegd vind ik het vrij hatelijk klinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je het zo negatief opvat. Ik schets slechts hoe het was en eruit zag. Een hele grote dame en een heel klein meisje dat gehurkt naast haar zit te kijken naar een pier en een paar grote voeten. Ik zie daar niets hatelijks in, noch is het zo bedoeld.

   Verwijderen
  2. Ik begrijp je voorstelling van het contrast en ik begrijp ook dat het niet hatelijk bedoeld is.
   Maar dan nog, je kent de mevrouw waarschijnlijk niet en toch weet je dat ze niet de uitstraling heeft van Erica. Wie weet wat een leuke en aardige mevrouw ze is. Je kunt je oordeel ook te snel klaar hebben.

   Verwijderen
  3. Nu noem je iets anders dan in je eerste reactie. Ik ken de mevrouw inderdaad verder niet, ik omschrijf alleen hoe ze op dat moment op me over kwam. Dat zegt niets over hoe leuk en aardig ik denk deze mevrouw is of kan zijn. Zoals ik aangaf is het van mijn kant niet de insteek om een negatief beeld te schetsen, puur een omschrijving van het moment zoals ik het beleefd heb. Of dat meteen (ver)oordelen of negatief is? En of ik dan mijn oordeel te snel klaar heb?

   Verwijderen