donderdag 25 juni 2015

Zelf (vietnamese) loempia's maken

Ja, lekker loempia's! Zoals beloofd het recept dat heel simpel is.

Benodigdheden:

1 pakje loempiavellen/filodeeg ( in de vriezer van de supermarkt) 40 vellen, (ongeveer 2,50 euro)
500 gram wortelen (0,75 euro)
1 prei (0,40 euro)
1 halve spitskool 0,80 euro)
250 gram kippenvlees ( van 500 gram drumsticks) ( prijs afhankelijk ban kwaliteit, bio 5 euro)
200-300 gram glasnoedels/ mihoen (0,75 euro)
1 bouillonblokje, knofloop, peper en zout (0,30)
olie om de kip te bakken
Frituurpan met olie/frituurvet

Omdat het pak met loempiavellen in zijn geheel ontdooid moet worden en de vellen daarna niet opnieuw ingevroren kunnen worden ( want dan vallen ze bij gebruik uitelkaar), maak je dus in één keer 40 loempia's. De loempia's kun je wel gewoon invriezen voor later.

Stap 1: Ontdooi de loempiavellen in de verpakking
stap 2: Schraap/schil de wortelen en rasp deze fijn. Snijd de prei en de halve kool ook super fijn. Snijd het kippenvlees ook in hele piepkleine stukjes.
stap 3: Doe een beetje olie in een grote pan en het kippenvlees goed door. Als het toch te groot is kan je het nog een beetje fijner snijden.
Stap 4: voeg de fijngesneden groenten, de knoflook, de peper en zout en het bouillonblokje toe en bak het geheel door.
Stap  5: kook de noedels volgens de verpakking en maak ze fijn. Roer deze door het groente-kip-mengsel en klaar is de vulling.
Stap 6: Nu rol je de loempia's op. Pak een vel van de stapel en dek de rest goed af. Leg het voor je op je op tafel of op het aanrecht met een punt naar je toe. Schep een beetje van het mihoenmengsel op het vel en verdeel het in een rolletje. Vouw de onderste hoek erover heen en rol op tot halverwege.

 
Vouw dan de linker en de rechter hoek naar binnen en rol nog een klein stukje verder op. Smeer de bovenste hoek licht in met olie.


 
 
Rol de loempia's dan door zodat ze dicht zijn. Frituurolie eerst op 180 graden verwarmen en dan bak je de loempia's er goudbruin in. Tussendoor wel even omdraaien.
 
Lekker smullen! En de rest ( ongebakken!) in de vriezer doen.
 

4 opmerkingen:

  1. Mjammieeee!!!
    Hihi...zo te zien zijn ze ERRUG lekker!
    Leuk, bedankt voor het recept, ga het zeker een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt lekker. Ik bak loempia's in de pan. Iets minder krokant en lekker maar gezonder (en ik heb geen frietpot in huis)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm lekker! Dit lijkt me leuk om samen met de kinderen te doen in de vakantie.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen