zondag 21 juni 2015

Vaderdag...lekker op zaterdag!

Ik weet het, Vaderdag is commerciële blablabla.Maar in hoe verre het dat ook echt zo is, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Bij ons is het een gezinsdag, een dag waarop we samen leuke dingen doen. En de kinderen en ik snode plannen maken om er een leuke Vaderdag van te maken onder het motto "speciaal voor papa".

Afgelopen week kwamen de kinderen trots van school thuis met hun zelfgemaakte cadeaus. Die werden giechelend verstopt, want dat verstoppen is natuurlijk wel spannend. Dat manlief de hele week niet thuis was ( zat in Aberdeen) en pas vrijdagavond heel laat thuis zou komen, deed daar geen afbreuk aan.

Ook kochten we net als andere jaren samen iets kleins voor papa, meestal is dat ook iets praktisch. De slippers die we daarom aan het begin van de week voor hem kochten ( zijn oude waren stuk gegaan) werden thuis nog even zo ingepakt dat hij echt nooit zou raden wat hij kreeg en dit geheel werd ook verstopt.

Omdat manlief alleen op zaterdag thuis was ( zondagochtend moest hij alweer op het vliegtuig), vierden we Vaderdag op zaterdag. Je bepaalt immers zelf hoe, wat en wanneer iets gevierd wordt. Zaterdagochtend was er daarom al vroeg beweging in ons huisje. De hond werd uitgelaten, de kinderen toverden de zorgvuldig verstopte cadeautjes weer tevoorschijn en papa werd op bed verblijd met koffie en de cadeautjes.

Op die dag doen we ook altijd wat leuks (dat in principe geen of weinig geld kost) en daarom hadden we vooraf gebrainstormd over wat we zouden gaan doen. Hoort allemaal bij de voorpret. Soms is het gewoon een wandeling in een gebied waar we normaal niet komen met een picknick. Maar dit jaar werd het anders.

Met tussenpozen hebben we bijna elk jaar een abonnement op iets. Toen de kinderen nog heel klein waren, was dat een abonnement op het arboretum in Kalmthout. Later werd het een abonnement op de dierentuin. Ongeveer een jaar geleden stopte het abonnement op de dierentuin en hebben we daarna even nergens een abonnement op gehad. Tot ongeveer twee maanden geleden, toen gingen we voor een abonnement op Julianatoren ( de entree van pretparken is zo hoog, dat een abonnement echt loont). Mede omdat daar ook heel veel bonnen (met gratis toegang) bij zitten voor andere bezienswaardigheden en parken zoals het Archeon, Ouwehands dierenpark in Rhenen, Hellendoorn en Avifauna. We besloten dat we op Vaderdag naar Rhenen gingen en dat we dat geheim zouden houden tot we er waren. Niet dat dat lukt, want je moet iets intoetsen in het navigatiesysteem waar je man ook bij zit. :-)
Bovendien was het eerste wat dochterlief riep: " Jij raadt nooit naar welke dierentuin we zo gaan, papa!" en toen broer luid zuchtte en met zijn ogen rolde, zei ze "Nou, ik verklap toch niet dat we naar het Ouwehands dierenpark gaan?". :-)

Maar een uurtje later was iedereen aangekleed en zaten we in de auto op weg naar het park. We kwamen rond de opening van het park aan. Het uitje was niet geheel gratis ondanks de kortingsbonnen en het feit dat we eten en drinken zelf meenamen (parkeergeld 6 euro en toegang met de hond 5 euro). Maar dat mocht de pret niet drukken, het was erg leuk. Het is altijd leuk om dieren te bekijken en we bezochten ook de zeeleeuwenshow die volgens de kinderen echt het einde was. Na drie uur slenteren was het wel weer tijd om weg te gaan. Daarna worden de kinderen gewoon te moe en dan is het snel uit met de pret. Beter is het dus om dat voor te zijn. Het was ook nog wel een ritje naar huis. Halverwege de middag kwamen we weer thuis.

Samen met dochterlief ging ik even later aan de slag in de keuken. In de kleuterklas waar dochterlief in zit, is het thema koken en beroepen. Er worden samen met ouders simpele gerechten bereid zoals pannenkoeken, Turkse pizza enz. Afgelopen week maakten ze in de klas loempia's en dochterlief was helemaal om. Dàt gingen we koken met Vaderdag! Ze regelde zelf het recept en ik kocht de ingrediënten. Hoewel het niet ingewikkeld is, is het wel veel snijwerk. Het recept zal ik morgen delen, want het is inderdaad heel leuk om te doen met kinderen en erg smakelijk ook!

Al met al was het dus een hele leuke, gezellige dag geworden. Maar ook best druk. Vandaag deden we dus maar even een pas op de plaats. Een beetje aanrommelen in en om het huis is dan helemaal goed! Morgen maar weer echt terug naar de orde van de dag!

5 opmerkingen:

 1. Zo kan het ook. Niks geen commercie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk zeg! Het klinkt echt als een heerlijke dag. En wat lief die opmerkingen van de kindjes, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke invulling van Vaderdag. Wij vieren het al jaren niet meer deze dagen , toen de kids klein waren en op school wat maakte was dat heel leuk .Nu ze groot zijn wordt het heel gauw een feest voor de winkeliers dit soort dagen .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dag dus! VOlgend jaar gewoon vaderdag vieren ergens in maart, of september ofzo :-) Jammer dat ik er dan zelf nooit aan denk, zou wel wat zijn om de commercie voor te zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig klinkt dat! Ik vind dat je Vaderdag best mag vieren. Soms wordt er bijna zo over gedaan dat je het niet meer mag vieren. Maar de basisgedachte is prima!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen