vrijdag 18 april 2014

Op een vroege ochtend....

De kinderen zijn vandaag vrij. En omdat het vannacht geweldig geregend heeft, was het een mooi moment voor een wandeling in een gebied waar veel brandnetels zijn.
Geïnspireerd door mede-bloggers leek me brandnetelsoep wel wat. Gewapend met een tas, handschoenen en een schaar gingen we op pad.
Het was heerlijk, want er was nog helemaal niemand. We volgden een gedeelte van een speurtocht die uitgezet was door een of andere vereniging. Een soort bonus.
En hoewel we in de verte grijze wolken zagen, scheen de zon op onze bolletjes.
 
Onderweg kwamen we nog wat geschut tegen.

 
De "onderwaterbrug" bij Fort De Rover of Fort Rovere is een ware val voor padden. Die kunnen wel naar beneden, maar omhoog is het te stijl. Voor de kinderen een hele ervaring. We vingen de padden en zetten ze op het gras.

 
Het is nu echt paardenbloementijd!


 
De paden op, de lanen in!

 
De brandneteltopjes staan nu onder water zodat de eventuele beestjes straks niet meegekookt worden. Vanavond wordt het water weggedaan en wordt van de topjes soep gemaakt. De stengels en de grote bladeren gaan in de emmers met water buiten achter de schuur. De aankomende maanden wordt dat een goede bemesting voor de (moes)tuin.
 
Straks nog even wat bosui uit de moestuin halen en aan de slag dan maar.  Teentje knoflook, wat lavas en twee aardappelen. Echt heerlijk!

2 opmerkingen:

  1. Oh wat worden de kids groot! Erg mooi om te zien. Ik ga morgen ook maar weer eens wat brandnetels plukken mjum brandnetelpannenkoeken.

    BeantwoordenVerwijderen