zondag 22 juni 2014

Midsommer!

Afgelopen weken waren voor ons gezin erg verdrietig, maar daarom ook hectisch. Mijn schoonvader bleek niercelkanker te hebben met uitzaaiingen naar de omliggende organen. Kort daarna kreeg hij een virus te pakken en belandde hij in het ziekenhuis omdat hij het te benauwd had.
We probeerden zo vaak mogelijk langs te gaan en ook om mijn schoonmoeder dan mee te nemen. Het vergde een hoop organisatie en energie, maar dat hebben we er natuurlijk graag voor over.
Toch merk ik wel dat je dan toch tol gaat betalen. We merkten hier dat we allemaal heel erg moe werden van de veranderingen en emoties. En ook de kinderen merkten het.

Een heel aantal dingen in het huishouden werden vooruit geschoven en moeten nu toch echt wel weer gedaan worden. Je onderschat altijd de impact van dit soort dingen.

En wat me is opgevallen: wat hebben we een groot bedrag aan parkeergeld uitgegeven bij het ziekenhuis!  Naast de gewone bezoeken, moest manlief er ook tussentijds zijn als er weer uitslagen enzo bekend waren. Elk bezoek kostte ongeveer 4,50 aan parkeergeld. Omdat je er verder in de omgeving niet kunt parkeren vind ik het eigenlijk schandalig.
En we hebben er in het begin één keer koffiegedronken, wat wel heel erg lekkere koffie was, maar de prijs loog er niet om. Dat was eenmalig :-)

Inmiddels is mijn schoonvader weer thuis en gingen we gisteren bij hem op bezoek. Op de terugweg reden we langs de Ikea. Dat wil zeggen, we stonden in de file door al die mensen die naar de Ikea gingen. Manlief vroeg nog of ze het gratis weggaven ofzo. Maar ineens wist ik het : Het is Midsommer! De kortste nacht van het jaar! In Scandinavische landen wordt daar veel aandacht aan besteed. Thuis zocht ik het nog even op en probeerde het de kinderen uit te leggen. Die vinden het allemaal erg sprookjesachtig.

Dat betekent voor de moestuin dat het onstuimige groeien weer wat af zal nemen. Dat het wat rustiger wordt om de boel bij te houden (erg fijn) en ik de opgelopen achterstand weer wat in kan halen. Ik had wat preien, wortelen en uien van vorig jaar laten staan om te kijken hoe mooi ze zouden worden. de afgelopen weken hebben ze werkelijk prachtig gebloeid, maar nu is het tijd om ze er uit te halen wil ik straks niet overal prei, ui en wortelen als onkruid aantreffen.
Mijn voorgezaaide plantjes moeten hoog nodig ( eigenlijk ben ik te laat) op de plek van bestemming komen. Ik hoop dus op mooi en niet te warm weer!

Fijne Midsommer!

13 opmerkingen:

 1. Veel sterkte allemaal.
  Weet uit ervaring hoe snel je een achterstandje oploopt in het huis-tuin-keukengebeuren. Maar je wilt er zijn voor ouders, nu het nog kan, dat is heel begrijpelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel sterkte! En wat een geld zeg om te parkeren!

  Wij gingen gisteren naar de ikea, maar zijn snel weer naar huis gegaan, het was echt heel erg druk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi midsommer, alleen die late schemering al...

  Dat ze in ziekenhuizen parkeergeld vragen vind ik bizar. Je móet er heen, kan vaak niet anders dan met de auto, en dan moet je nog betalen ook. Zouden via de specialist een gratis uitrijkaartje moeten geven oid...

  Sterkte voor schoonvader en familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen dat je schoonvader iig weer thuis mag zijn. En ja.. die parkeerkosten!!

  Ook hier met sommige plantjes wat aan de late kant. Maar ach.. met genoeg aandacht en liefde.. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte en beterschap voor je schoonvader en ook hele fijne midsommer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte voor jou en je familie! Dat van het parkeren is erg herkenbaar, helaas waren wij er een paar maanden dagelijks op aangewezen, gelukkig konden we toen wel een maandkaart kopen, dat scheelde veel, maar het heeft ons nog honderden euro's gekost....maar ja, geld is in zo'n geval niet het belangrijkste....

  Ik was gisteren ochtend ook even bij Ikea om even snel iets te halen. Helemaal niet gedacht aan midsommer, wat een drukte zeg! Snel de spulletjes gepakt en naar de kassa gerend en weg daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte voor je schoonvader en natuurlijk voor jullie allemaal, dat zijn heel heftige berichten.
  Parkeerkosten kan je bijvoorbeeld terugvragen bij de verzekering of anders via de inkomstenbelasting (wel onder voorwaarden maar toch)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. JA Wat een geld he! Ik ging met mijn moedertje laatst voor een bende onderzoeken en moest meer dan 11 euro betalen! Ik viel bijna achterover. Ziekzijn is heel duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die parkeerkosten zijn echt aso! Merkte ook wel aan je dat een beetje op je tandvlees liep... niet heel gek ook he *knuffel*
  We zijn een keer met midzomer in Zweden geweest, heel leuk dat gedoe rond die paal enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet wat je bedoelt! Bij ons is het parkeergeld voor het ziekenhuis ook best hoog. Eigenlijk best raar vind ik ergens, dat je bij een ziekenhuis betaald moet parkeren...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Parkeren bij het ziekenhuis is ook hier in de stad duur , misschien kunnen jullie het opvoeren bij de belastingdienst, omdat het ziekenhuisbezoeken zijn . Zou je naar kunnen informeren en sterkte met de zorgen om de gezondheid van (schoon) vader.

  BeantwoordenVerwijderen