zondag 8 juni 2014

Camping, kamperen en de tent

Vorig jaar waren we voor een euro een weekend weggeweest in een huisje in Mol ( België) via vakantieveilingen. De kinderen vonden dat geweldig en praatten het hele jaar nog over de leuke animatie van het park en het zwembad. En Karel de krokodil, de mascotte van het park.
Dit jaar bleek dat de huisjes een minimumprijs hebben en veel meer extra kosten met zich meebrengen zoals milieuheffingen etc. Dan ben je toch nog een behoorlijk bedrag kwijt.

Maar heeej, we hadden toch een tent gekocht? Jazeker, die tent die we laatst aan het Grevelingenmeer opgezet hadden. Dus boekten we via vakantieveilingen een luxe kampeerplaats op zo'n zelfde park maar dan in Nederland, Asten om precies te zijn. Het zou geweldig weer worden met Pinksteren, dus een mooi moment om de tent en zo'n park uit te proberen. De vorige keer dat we in een huisje op een park zaten, leek de camping zo geweldig rustig en ruim. Dus waarom niet?

De kinderen waren helemaal enthousiast en telden de dagen af. Toen de kinderen vrijdag om 12 uur vrij hadden van school, haalden we ze bepakt en bezakt op en reden we meteen door naar het park met camping.Toen we aankwamen leek het gelukkig rustig. We zaten dichtbij de speeltuin, een meertje, het was/wc-gebeuren en dichtbij het zwembad. Alles was schoon en netjes, wat wil een mens nog meer?

In de verzengende hitte ( ja het was er enorm heet!) zetten we de tent op terwijl de kinderen de luchtbedden oppompten. Eigenlijk was alles zo gepiept en even later zochten we verkoeling in het zwembad. De kinderen genoten zichtbaar en manlief en ik ook.

Toen we terugkwamen van het zwembad stond ineens het hele veld/ straatje vol. Het was bijna een grap van bananasplit. En even later het hele park. En da's toch eigenlijk best wel heel erg druk. En hoewel alles er volkomen op berekend is en je zelden ergens lang hoeft te wachten, was het wel even schrikken en ook wel een beetje slikken.

Gelukkig hadden we geen huisje, want de rij voor de receptie met mensen die kwamen inchecken voor hun huisje was echt niet normaal. Ook zij stonden in de hitte.

Na het eten gingen de kinderen naar het animatieuurtje met de mascotte. Op dit park bleek het Ranger, een panter in ranger-tenue te zijn. De kinderen vonden het fantastisch! Een voor stelling en een uurtje dollen en dansen voor het slapen gaan. Enthousiast en uitgeraasd gingen we hierna weer richting tent.

Hoewel het park afgeladen vol was, troffen we het met de mensen in de straat/ aan het veldje. We konden prima slapen, geen geluidoverlast of irritante geluiden. Wel waren we de enige met een tent. Er waren nogal wat Duitsers met een erg uitbundig kampeermiddel.  Of een zoals deze.
Wat absoluut geen probleem is, maar wel een grappig contrast met onze tweedehands tent van 75 euro :-). Manlief en ik moesten in elk geval enorm lachen toen de kinderen op bed lagen en wij voor de tent van een kopje thee genoten. Ineens hoorde we een zacht zoemend geluid en toen bleek dat een van de enorme caravans zijn schotelantenne aan het uitklappen was en het ding liet ronddraaien op zoek naar zenders. Die mensen zaten dus tv te kijken in de enorme caravan met airco, biertap, magnetron en oven enz.
En dat terwijl wij  bij kamperen een heel romantisch we-hebben-weinig-nodig-idee hebben. Ze zaten ook wel een beetje raar te kijken naar hoe ik 's ochtends de koffie maakte door hem op te schenken met zo'n houdertje en filter enzo boven een kopje/ thermosfles. Ja mensen zo kan het ook!

Tot zover klinkt het natuurlijk allemaal toch nog helemaal geweldig en positief, toch?

Alleen,...we moeten er eerlijk waar niet aan denken om er een zomervakantie te zitten. Het is leuk voor een weekendje weg, maar niet echt ( echt niet?) onze vakantie. Daarvoor is het veeeeeeeeeel te druk en veeeel te massaal. We wisten dat natuurlijk wel een beetje van tevoren. En het mooie weer zorgt ook voor meer drukte. Al hadden we gedacht dat het wel veeeeeeel wat rustiger zou zijn, omdat vorig jaar de huisjes druk waren, maar de kampeerplekken er zo rustig uit zagen.

Met de enorme regenbuien in het verschiet keken manlief en ik elkaar op zondag aan het einde van de middag nog even aan. Blijven we nog een nacht met het risico om een natte tent af te breken of houden we het voor gezien en gaan we naar huis?....Dat laatste dus. Morgen nog even een lekker dagje vrij.

Volgende keer dus maar naar een natuurcamping ( dus met mooie natuur), zonder toeters en bellen. En nee, dat is niet zoals mijn schoonmoeder dacht "een naturistencamping" met blote mensen. :-)
Tussen de andere koffie-opschenkende kampeerders. Zonder magnetron, airco ( want geen stroom) etc.etc.etc.
13 opmerkingen:

 1. Helaas zijn ook natuurkampeerterreinen vaak afgeladen vol met hordes gillende kinderen die om 07.30 uur een balletje trappen tegen jouw tent... Bijkomend nadeel als het vol is, het ronduit smerige sanitair dat hooguit een keer per dag schoongemaakt wordt door de boswachter... Lekker romantisch... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ook lekker vooruitzicht! Gelukkig schijnt het op de natuurcamping die wij op het oog hebben wel mee te vallen met het vieze sanitair.

   Verwijderen
  2. Nou kampeer ik al heel wat jaren in top drukke wekenden op natuurcampings maar zoals jij ze beschrijft ben ik ze nog niet tegen gekomen.

   Verwijderen
 2. Leuk verhaal, ik zag het voor me allemaal! Lijkt me hele goeie beslissing om allen maar naar natuurcampings te gaan! Succes met zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-D hahahaha herkenbaar hoor, de laatste keer dat wij kampeerden stond er opeens ook zo'n mega caravan voor ons, super aardige mensen en we deden eens een bakkie en mochten binnen kijken, ik heb werkelijk mijn ogen uit gekeken :-D wat een luxe en weelde...en mag ik zeggen overdaad....zelf ben ik ook gek op primitief zoals men dat noemt. Zonder electra, enz..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over het algemeen zijn naturistencampings heerlijk rustig. Vaak is het toch een net iets ander slag mensen, die ook geen extra vertier, en daarmee drukte en herrie, nodig hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurkampeerterreinen zijn absoluut geen naturistencampings Lot! Op natuurkampeerterreinen hou je je kleding aan. Ik heb geen ervaring met naturistencampings, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het daar inderdaad rustiger is.

   Verwijderen
 5. Ach, bloot zijn is met dit weer ook geen straf. Hoewel ik dan ook weer niet opgepropt wil zitten op een drukke camping tussen allemaal bloterds... hihi. Vind het al erg genoeg opgepropt te zitten tussen de aangeklede medemens

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor het eerst zag ik het bord vol staan bij de natuurcamping in Midden Delfland.
  Zelfs auto's buiten de poort, op 800 meter afstand van de campin geparkeerd,
  Waar is de tijd dat ik een gezin met twee kinderen op de fiets met kampeerspullen aan kwamen fietsen bij deze camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat je schrok toen het ineens zo enorm druk werd. Dat zou ik ook niet fijn vinden. Gelukkig dat het rustige mensen waren verder.

  En sympatiek dat jullie voor de kinderen dergelijke campings bezoeken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. JA je hebt net als Val de verkeerde camping geboekt. Er zijn echt goede campings die klein en gemoedelijk zijn. Helaas moet ik altijd een camping boeken waar de autos naast de tent mogen staan. Na noodweer vergelijkend met wat in Duitsland gebeurde afgelopen nacht wil je niet in een tent blijven zitten maar is het veiliger om in een auto te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ik had gelijk zo'n 'thies is night'awk' scene voor mijn neus bij die antenne :D
  Ja, volgende keer maar een rustiger plekje opzoeken maar fijn van jullie leuke weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een leuke camping voor de kids...........en heerlijk genieten van je tent je had prachtig weer

  BeantwoordenVerwijderen