zondag 19 juli 2020

Summertimes

Van de laatste weken school en werk tuimelden we in de vakantieperiode van de kinderen. Als alleenstaande moeder is dat meestal een gepuzzel met werk etc. Nu de kinderen wat groter zijn en thuiswerken de voorgeschreven vorm is, is alles anders dit jaar.
 
We mochten in het huis van mijn broer in Leeuwarden en zaten er zeer gerieflijk bij. Het thema werd "echt uitrusten". Want daar waren we aan toe! Ik werkte in de ochtenden terwijl de kinderen uitsliepen, in de tuin speelden of binnen een spelletje deden. Gezellig was het om samen rond koffie- en theetijd  en lunchtijd in de tuin te eten en drinken. Soms ging een ieder na de lunch nog even zijn/ haar gang en kon ik ook nog even doorwerken.

We bezochten steeds aan het einde van de middag een plaats.Harlingen, Leeuwarden zelf, Dokkum, Grou etc. We testten overal het ijs, beslist geen nare opgave. De uitslag was verdeeld. Dat kwam ook omdat we steeds andere smaken schepijs namen.

Er zou visite komen logeren, maar die belden de avond voordat ze zouden komen af. Dat maakte dat we de dagen erna ruim in de boodschappen zaten en met dezelfde ingrediƫnten steeds iets anders maakten.

De dagen kabbelden voorbij en zo waren de twee weken om.
Thuis is ook weer lekker. 






2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo op vakantie te kunnen, er even helemaal uit, en toch heel betaalbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door het ijs eten in Friesland werden jullie een cool-fries combinatie

    BeantwoordenVerwijderen