zondag 21 april 2019

Paasvuren

Afgelopen nacht rook ik ineens een rare lucht die ik niet kon thuisbrengen. Waar komt dat vandaan? Huis doorgelopen, maar nergens een bron te vinden. En misschien maar goed ook, want na het snuiten van mijn neus bleek dat het toch echt om een brandlucht ging. Wat een penetrante lucht!

Het bleek van buiten te komen en ik had niet meer gedacht aan de paasvuren. Daarom zocht ik even op een nieuwssite naar de oorzaak en het blijken de paasvuren in Duitsland te zijn die voor fijnstof en stank zorgen. De tuintafel die ik gisteren nog gepoetst had, maar ook de stoelen en de kozijnen, alles is weer met een stoflaagje bedekt. Er wordt gesproken over fijnstof, maar ik noem het toch gerust grofstof. Ik hoop dat de lucht en het stof snel overwaaien.

Hier in de directe omgeving zijn de paasvuren verboden vanwege de droogte. Het is hier ook echt intens droog moet ik wel zeggen. Gisteren in de ochtend eerst begonnen om met twee gieters de plantjes water te geven, maar er moest echt grof geschut aan te pas komen om het goed te doen. Dus toen de tuinslang aangesloten en  je zag de planten bijna ter plekke blij worden van het water.

Vandaag is het Pasen. We genieten nog even van de rust en van het samen zijn met familie.

Iedereen fijn Paasdagen!

1 opmerking:

  1. Best vies zeg... Ik heb hier gelukkig niets van gemerkt maar we wonen denk ik iets verder van de grens af.

    BeantwoordenVerwijderen