zondag 14 april 2019

Lekkernijen met Pasen en andere feestdagen

Hoewel de paaseitjes in januari en de kerstkransjes in augustus in de schappen van sommige winkels komen te liggen, wachten we hier tot een week vooraf. We maken van de aanschaf gewoon een soort feestje, waar we een week op teren.

En dus was het gisteren zover dat zoonlief en ik bij de H.ema stonden om eitjes uit te zoeken. We namen er echt de tijd voor en hoe leuk is het om eens goed te kijken naar alle bijzondere smaken.

Eerder deden we dat ook nog wel eens bij de bakker, maar daar waar de ijswinkels de chocoladelekkernijen lijken te hebben geannexeerd, hebben sommige bakkers er kennelijk afstand van gedaan of zich beperkt. Omdat de lokale ijswinkel de eitjes niet zelf maakt, maar gewoon van een duur merk ( wat bij ons niet deirekt in de smaak valt) verkoopt, sloot ik die uit. We gingen eigenlijk voor het systeem waarbij je zelf de eitjes uit kunt zoeken en in een doosje kunt doen, maar zoonlief kwam uit op 3 smaken en daarmee werd het verleidelijker om toch 3 zakjes te kopen.

Voordelen van een week vooraf pas beginnen met paaseitjes en dergelijke zijn dat je niet al weken van alles naar binnen zit te proppen en op de feestdag zelf er tegen af bent. Mij helpt het om de boel binnen de perken te houden.
En ook dat je preciezer inkoopt, want een week is goed in te schatten. Zo voorkom je overschot of dat je nog weken in de eitjes zit, die niemand om de een of andere reden meer wil omdat het geen Pasen meer is ( chocola is chocola volgens mij, maar psychologisch schijnt dat toch anders te werken).  Geen bulkzakken paaseitjes voor ons dus.
Je maakt zoals genoemd van de aanschaf zelf ook een feestje in plaats van dat je het bij je winkelwagen in propt. Soms zijn artikelen een week vooraf extra in de aanbieding omdat de winkelier vreest dat'ie er mee blijft zitten.

De andere kant is er ook. Sommige smaken zijn op. Of je hebt de aanbieding van vier weken terug gemist van 2+1 zakje gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten