dinsdag 26 februari 2019

Tuinwaarts


Dit weekend gingen we aan de slag in de tuin, het weer lonkte.
Op de weggeefhoek had ik eerder in de week onze perenboom aangeboden. We zijn niet heel gek op peren en de boom was nu nog handzaam. Ik beloofde de eerste de beste die zich meldde de boom, mits ik zeker kon zijn dat deze opgehaald werd. De vrouw beloofde plechtig langs te komen in het weekend. Helaas bleek zij de griep te hebben, maar ze regelde haar vriend, haar vader en haar zoon. En zo kwam het dat in de vroege zaterdagochtend er een auto met kar voorreed en er twee mannen en een zoon even later in de tuin stonden te spitten. Het was zo gepiept, binnen een half uur verdween de boom door de poort en keek de hond een beetje verloren op de rand van het achtergebleven gat naar de kronkelende pieren die naarstig een veilige haven probeerden te vinden.

We genoten van het doorkomende zonnetje. Verplantten planten, plantten bollen, snoeiden en haalden het mos weg. De hond scharrelde wat door de tuin en ging op het mossige gras zonnebaden.
We dronken thee in de tuin en genoten van de zwerm mussen die in de struiken verdween. Wat een gekwetter en lawaai!

Ter vervanging van de perenboom hadden we verschillende opties bedacht. Op internet waren we in de weken ervoor uitgekomen op een dakplataan, een amberboom of een esdoorn. Maar dus niet allemaal tegelijk;)

Het kriebelde toch om even bij de kweker in de buurt te gaan kijken en zo gebeurde het dat we met z'n drietjes in de auto stapten en ons even later uitgebreid lieten voorlichten door de kweker. Dochterlief verwonderde zich over alle soorten clematissen die te koop waren. En zoonlief vond dat we toch ook nog eens konden denken aan een beukhaagje, zoals we vroeger ook hadden.

Het werd een dakplataan, die ook nog die middag werd bezorgd. En door ons werd geplant.
De prijs was goedkoper dan de goedkoopste prijs op internet en er werd een fractie aan bezorgkosten gerekend, want we woonden in de buurt.

En toen we 's avonds na het avondeten gedoucht en wel op de bank zaten, verzuchtten de kinderen dat het toch wel echt een leuke dag was geweest. Heerlijk!

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je iemand anders blij kon maken met je perenboom, en dat het gat ook alweer gevuld is : )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om zo met elkaar te genieten van het buitenzijn hè!
    Terwijl jij afscheid nam van je perenboom, willen wij graag een paar lage fruitbomen gaan planten.
    Vorige weekend hebben wij het moestuin gedeelte aangepakt en nu met het mooie weer kan ik bijna niet wachten tot ik de eerste zaadjes in de grond kan stoppen ;-)
    Wij hebben op het terras 4 dak plantanen staan.
    Fijne dag toegewenst,

    Groetjes Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou en of!
      Fruitbomen zijn geweldig, maar ik denk dat jullie iets meer ruimte hebben. Bij ons zat de perenboom iets te dicht op het terras met alle gevolgen van wespen etc.
      Ik zit ook al met de zaadjes etc. in de aanslag. Dit weekend hoop ik toch alvast voor te gaan zaaien.

      Verwijderen