donderdag 31 januari 2019

Uitval en afval

Na alle dingen die hier stuk gingen of uitvielen, bleek ik zelf ineens ook diegene te zijn die uitviel. Dat vervelende hoestje dat na de vorige griepverschijnselen niet wegging, werd irritanter, mijn keel deed zeer, mijn oren en mijn voorhoofd gingen dichtzitten. Dat werkt dan niet mee. En hoewel de kinderen redelijk gezond eten, blijkt toch ook de weerstand niet opgewassen tegen dat alles. Al hadden ze het niet zo zwaar te pakken als ondergetekende. Kucheritis of blafferitis. Het is lastig helemaal weg te laten gaan. Op mijn werk ontstaat een nieuwe lichting collega's met dezelfde klachten. Dat schept een band:).

Er wordt hier in huis langer goed warm gedoucht om alles te verwarmen en los te maken, we gaan allemaal vroeg naar bed en letten extra op de voeding. Vrijdag bleef wel vrijdag met chips en borrelhapjes, want dat lieten ze zich niet ontnemen :). En dat is toch eigenlijk ook wel een goed teken! En ja hoor, heel, heel, heel langzaam zit er verandering in.

Ondanks alles probeer ik samen met de kinderen voldoende te bewegen. Dat lukt ook wel met alle verplichtingen, het dagelijkse ritme (fietsen!) en een hondje in huis. Er zijn ook verschillende momenten in de week dat we extra lang gaan wandelen in de bossen in de omgeving. Maar ook dan merk je dat de energie beter kan. Nu maar gewoon even stug, maar wel rustig door doen, dan komen we er wel! In elk geval niet verkeerd voor de lijn...2 opmerkingen:

  1. Balen dat je je niet zo fit voelt. Beterschap gewenst!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vervelend, maar fijn dat het iets beter gaat. Je hoort het overal, griep, hoesten en alles weer opnieuw. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen