dinsdag 2 februari 2016

Carnavalsziekte

De kinderen slapen slecht. Zijn overdag wat moe en dochterlief begint tegen een verkoudheid aan te hangen. Afgelopen maandag werd zij wakker met de mededeling dat zij denkt dat ze deze week ziek gaat worden. "Voel je je niet lekker dan?" vroeg ik. Het antwoord "Dat niet, maar ik denk dat ik me later deze week wel niet lekker voel" deed me glimlachen. Zoonlief verheugt zich op alles van Carnaval en dochterlief zou het liefst deze week thuis blijven.

Het is weer Carnavalstijd. De school is versierd. Er wordt per klas geknutseld voor de Carnavalsoptocht van vrijdag. De kinderen mogen dan verkleed naar school. Zoonlief mocht vandaag met zijn klas een kijkje nemen bij een bouwclub. Hij kwam helemaal enthousiast terug en zou het liefst vandaag al verkleed naar school gaan. Dat had ook te maken met zijn outfit.

Een paar weken geleden was ik met dochterlief bij de Action vlakbij het zwembad waar zij even later zwemles zou hebben.Ze hadden er onesies, van die huispakken, in de aanbieding. En toevallig net twee van de minions in de maten van zoonlief en dochterlief. Hoewel ze een jaar schelen, zijn ze even groot en worden ze vaak voor tweeling aangezien. Ik overlegde met dochterlief of dit wat was voor carnaval. Het megamindy-pak en het cowboypak waren nu echt te klein geworden, maar zijn heel wat jaren meegegaan. Dochterlief zag zo'n knuffellig pak wel zitten en ik was al lang blij dat ze iets zag waar ze gek op leek te zijn en wat niet duur was.

Na de zwemles hadden we behoorlijk haast, want ik had me vergist in de tijd en we moesten zoonlief nog ophalen bij een vriendje. Dochterlief moest kennelijk tijdens de zwemles al plassen, maar had het opgehouden. Omdat ze het zo lang had opgehouden was ze vergeten dat ze eigenlijk zo nodig moest plassen. Precies toen ze haar kleren weer aan had, hield ze het niet meer. Haar jurk, haar hemd, haar legging, haar sokken en haar schoenen: drijf nat. Maar gelukkig wel warm, zoals ze zelf opmerkte :-)
Nu weten we waar het woord zeiknat vandaan komt. Aargh!

Ik dacht na over hoe ik haar in de auto mee kreeg zonder dat de bekleding van de auto en de autostoel ook nat werden, ik had verder geen reservekleding mee. Ze is al jaren zindelijk. En ja, ineens ging het lampje branden: de onesiepakken. Ik liet dochterlief achter in het omkleedhokje en haalde een van de pakken uit de auto. In het kleedhokje ging het kind poedelnaakt in het pak, geen mens die er iets van zag! En dochterlief was lekker warm.

Al giechelend gingen we in de auto en toen we bij het huis van het vriendje van zoonlief aankwamen, sprak ik af dat het misschien toch handig was als ze even in de auto bleef. Ik wachtte bij de voordeur tot zoonlief zijn schoenen en zijn jas aanhad en op het moment dat de deur van de auto open ging gilde dochterlief "Kijk, ik zit in mijn blote kont in dit minionpak!". De moeder van het vriendje kwam niet meer bij van het lachen. Zoonlief keek me vragend aan", alsof hij wilde zeggen "Wat hebben jullie nu weer gedaan!". Toen hij in de gaten kreeg dat we voor hem ook zo'n pak hadden, trok hij het meteen (over zijn kleren) aan en zo kwam het dat ik met twee blije kinders thuiskwam die het alleen over "banana"en "pappel"konden hebben en helemaal dubbel lagen van het lachen. Tranen rolden over hun wangen.

Vanochtend begon dochterlief weer over vrijdag. Dat ze toch echt niet fit genoeg was om vrijdag mee te lopen in de optocht. Dus opperde ik dat ze maar beter fit kon blijven, omdat ze anders haar minion-pak niet aankon. Ze keek me vervolgens bedenkelijk, maar ook met twinkels in haar ogen aan en vroeg "Zal ik dan weer in mijn blote kont in dat pak gaan?"......

6 opmerkingen:

 1. :-),wat leuk, hoop dat mijn kindjes ook vrolijk zijn als ze hun carnaval kleren moeten aantrekken. (ze zijn wel nog maar 3 j.) met Halloween weigerde ze zelfs om een heksenhoed op te zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal. Ik hoop,dat je dochter plezier heeft vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, heerlijk!
  Ik ben ook geen carnavalsliefhebber maar dit is toch een leuk verhaal en zo'n minion pak wil ik ook wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wahahahaa! Geweldig wat kinderen kunnen zeggen.
  Mijn oudste ziet al erg uit naar carnaval. De jongste zal het verkleden ook leuk vinden.
  Helaas zijn wij geemigreerd naar boven de rivieren en haar school doet er he-le-maal niks aan. Ze heeft ook geen vrij, grrr. Maandag halen we haar op van school en rijden we meteen door naar Den Bosch ;-).
  Fijne carnaval

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die minion pakken heb ik ook gezien. Leuke en makkelijke carnavals outfit lijkt me. En daarna lekker warm voor gewoon thuis.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee! Minions vindt L ook helemaal het einde, maar ik kom nooit meer bij de a.ction binnenkort wel weer als ik ga zwemmen in de nabij stad waar ik geboren ben 7 km op de fiets ;-)

  BeantwoordenVerwijderen